Arūnas Dumalakas. Vyriška varpa – pikta tarsi angis

Tegyvuoja lygybė! Vadovaudamasi šiuo šūkiu Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pradėjo tirti skundą dėl policijos pareigūnams vyrams ir moterims taikomų skirtingų fizinio parengimo reikalavimų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 14, 2016, 7:59 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:45 PM

Regis, nieko nuostabaus – pastaruoju metu ši institucija sulaukia daugybės panašių nusiskundimų dėl nevienodų reikalavimų vyrams ir moterims.

Nieko stebuklingo ir vyrų skunde neparašyta.

Aiškinama, kad šiuo metu galiojanti vidaus tarnybos sistemos pareigūnų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo tvarka pažeidžia vyrų lygias galimybes tapti policininkais, nes jiems numatyti didesni fizinio parengimo reikalavimai nei moterims.

Skundo autorių nuomone, būtų tikslinga suvienodinti fizinio parengimo reikalavimus visiems pareigūnams, nesvarbu, kokia jų lytis.

Belieka priminti du dalykus: šį skundą lygių galimybių kontrolierei A.Skardžiuvienei įteikė pareigūnai vyrai, bet kiek anksčiau kontrolierė buvo gavusi pareigūnės moters skundą.

O pastarąjį ištyrus nustatyta, kad Vidaus reikalų ministerija neužtikrino moterų ir vyrų lygių galimybių reglamentuodama privalomus sveikatos patikrinimus pareigūnams.

Mat skundo autorė piktinosi, kad per visiems pareigūnams privalomą sveikatos patikrą vyrams, priešingai nei moterims, lyties organų medikams rodyti nereikia.

Lygių galimybių kontrolierė iš karto nustatė, kad pasiskundusi policininkė teisi.

Vadinasi, nuo šiol medikai privalės tikrinti ir pareigūnų vyrų lyties organus.

Pareigūnės moterys, kurioms dabar teks lieti prakaitą atliekant tiek pat atsispaudimų ir prisitraukimų kaip ir vyrams, ilgai keiksnos skundą parašiusią kolegę, kuri nenujautė, koks kerštingas gali būti apnuogintas vyriškas pasididžiavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.