Skandalas bręsta dar vienoje Vilniaus mokykloje: meras apskundė prokuratūrai

Vilniaus miestas pradėjo mokyklų išvalymą. Po konfliktinės situacijos „Laisvės“ gimnazijoje, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius užsimojo sutvarkyti dar vieną mokyklą. Prokuratūrai jis apskundė Petro Vileišio progimnazijos direktorę Danutę Kazakevičienę.

Skandalas bręsta dar vienoje Vilniaus mokykloje: meras apskundė prokuratūrai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Skandalas bręsta dar vienoje Vilniaus mokykloje: meras apskundė prokuratūrai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 16:56, atnaujinta 2018-02-09 22:23

„Dažnas Jūsų klausia manęs, kaip bus su Petro Vileišio progimnazija, kurioje irgi netrūksta dėmesio vertų istorijų (tarp jų – ir keisti finansiniai sprendimai, ir abuojus požiūris į patyčių problemą), o vadovės reakcija – šalta, gynybinė, atsiribojanti.

Atsakau. Elgsiuosi lygiai taip pat – neleisiu, kad puikių Vilniaus mokyklų ir gerų jų vadovų reputaciją terštų nepateisinami atvejai, netoleruosiu negerovių, neveiklumo ir, galbūt net korupcijos.

Todėl savivaldybė jau kreipėsi į prokuratūrą dėl galimai progimnazijos turtą pasisavinusios ir su tėvų bendruomenę jau kurį laiką konfliktuojančios direktorės.

Paaiškėjo, kad iš mokyklos įsteigto labdaros fondo per keletą pastarųjų metų buvo padaryta lėšų pervedimų į mokyklos direktorės sąskaitą banke.

Tikiu, kad teisėsauga išsiaiškins, o mes galėsime priimti atitinkamus sprendimus“, – savo socialinėje „Facebook“ paskyroje skelbė R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.