Gabrielius Landsbergis siunčia žinią „valstiečiams“: „Susiimkime, kolegos!“

Konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis „valstiečius“ su Ramūnu Karbauskiu ir Sauliumi Skverneliu priešakyje kviečia pradėti rimtus darbus ir nebekurti dūmų uždangos, siekiant pridengti idėjų badą ir aiškios strategijos stoką.

Gabrielius Landsbergis metė repliką „valstiečiams“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Gabrielius Landsbergis metė repliką „valstiečiams“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 8:56 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:19 PM

Konservatorių vedlys laiko nerimtu darbu „valstiečių“ užmojį aprengti kiekvieną Lietuvos vaiką tautiniais drabužiais. Net dizaineris Juozas Statkevičiaus lankėsi pas Ramūną Karbauskį ir derino idėjas.

„Svarsčiau, gal aš irgi galėčiau įsitraukti į iniciatyvą kažkokią, gal saldainiais apdalinti vaikus, tačiau sako, kad labai nesveika.

Kviesčiau kolegas susitelkti rimtesniems darbams. Tų problemų Lietuvoje tikrai apstu ir lūkesčiai dideli. Susiimkime, kolegos! Tvarkykime švietimo situaciją, pedagogų rengimą, ieškokime naujų investuotojų. Gal imkimės darbų, ar tiesiog dabar mėgausimės patrankų šviesa ir matuosimės tautinius drabužius? Nepaisant to, kad tai graži idėja, tai atrodo nerimta“, – Žinių radijuje penktadienio rytą kalbėjo G.Landsbergis.

„Valstiečių“ populiarumas ir reitingai kyla, o kitų partijų krinta, ką tai reiškia?

„Dėl valstiečių pirmiausia manau, kad matome žmonių lūkesčius. Pasitikėjimas rinkimuose buvo labai didelis, ir dabar žmonės suteikdami pasitikėjimo kreditą laukia pirmųjų darbų. Kadangi didelių klaidų nevyksta ir nematome jokio aktyvesnio veikimo, akivaizdu, kad tie lūkesčiai vis dar pučiasi“, – sakė konservatorių vedlys.

Jis palygino prieš ketverius metus vykusią situaciją, kai, pasak G.Lansdbergio, Algirdas Butkevičius su valdžia taip pat krovė darbus ir kūrė darbo grupes, o rezultatų nebuvo matyti.

„Valstiečiai“ pradėjo spręsti problemas nuo pagalbinio apvaisinimo, aplinkos šiukšlinimo puodeliais, cukraus kiekio mažinimo, vairuotojų skaičiaus mažinimo.

„Turiu pripažinti, ką ir jūs paminėjote, kad puodelių mokestis po vieną eurą, tai tokie ir panašūs dalykai yra daugiau kaip informacinis triukšmas. Kodėl apie tai tiek daug kalbame? Todėl, kad nėra aktualesnių temų.“

Šiandien paskelbta Europos Komisijos ataskaita dėl skurdo mažinimo. Parodo, trečdalis žmonių mūsų šalyje gyvena skurde. „Mes toliau skurstame ir toliau blogėja padėtis. Jei reikėtų kalbėti apie strateginius darbus – tai būtų pirmoji sritis.

Negirdžiu nei Ramūno Karbauskio, nei Sauliaus Skvernelio, nei ministrų, išbėgančių ir sakančių, kad tą sritį spręsime tokiu būdu – ar didinsime mokesčius, ar mažinsime neapmokestinamų pajamų dydį, o čia kalbame apie vienkartinius puodelius. Mano nuomone, tai skirta pridengti idėjų badą. Nėra idėjų, neaišku, ką daryti, o tada lieka natūraliai kalbėti apie tokius dalykus kaip Seimo automobiliai.

Nė vieno euro nebuvo sutaupyta Seime, bet sukūrėme dūmų uždangą visam aiškios strateginės krypties neturėjimui. Palaukime ir pamatysime“, – sakė G.Lansdbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.