Likimo nuskriaustus vaikus pasiekė ypatinga dovana

Eglutės lempučių girlianda papuoštą daugiau kaip dvejų metrų aukščio dovaną, apvyniotą nepermatomu popieriumi, į kalėdinę šventę-spektaklį vaikų globos namuose atvežė alytiškis Vytautas Kucevičius. Prie spindinčios Kalėdų eglutės išvynioję ją vaikai išvydo didžiulį 45 kilogramų šakotį.

Vaikų globos namų direktorius tikėjosi, kad tokio šakočio visiems auklėtiniams sočiai užteks iki Naujųjų metų šventės, bet jau per kalėdinį vakarą jo liko tik pusė.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Vaikų globos namų direktorius tikėjosi, kad tokio šakočio visiems auklėtiniams sočiai užteks iki Naujųjų metų šventės, bet jau per kalėdinį vakarą jo liko tik pusė.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2016-12-16 17:44, atnaujinta 2018-02-09 22:11

Prieš savaitę Alytuje „Lions“, „Zontos“ ir „Rotary“ klubų drauge surengto labdaros renginio aukcione, kuriame surinktos lėšos bus skirtos muzikos mokyklai įsigyti koncertinį fortepijoną, pamatęs tokį įspūdingą skanėstą „Lions“ klubo narys advokatas V.Kucevičius akimirksniu sugalvojo, kam jį norėtų dovanoti.

Svajonė pradžiuginti vaikų globos namų auklėtinius ypatingu skanėstu, kurį iškepė net pasaulio rekordą pasiekę bendrovės „Romnesa“ šakočių meistrai, padėjo jam aukcione įveikti visus konkurentus, nors kaina iškilo nuo 350 iki 700 eurų.

Vaikų globos namų direktorius Romutis Žebuolis tikėjosi, kad tokio šakočio visiems auklėtiniams sočiai užteks iki Naujųjų metų šventės, bet jau per kalėdinį vakarą jo liko tik pusė.

Po smagaus pačių suvaidinto muzikinio spektaklio „Širdžių šiluma“, pirmiausia po vieną ir grupelėmis nusifotografavę prie šio gardumyno, daugiau kaip 100 valgytojų – vaikai kartu su auklėtojais, globos namų vadovais, rėmėjais pradėjo jį pjaustyti ir ragauti. Ir pasitraukė nuo stalų tik prisivalgę iki soties.

O vaikų globos namų auklėtinius pradžiuginęs šakotis prisidės ir prie kitos dovanos – koncertinio fortepijono muzikos mokyklai.Jo ir daugumos kitų trijų klubų labdaros renginio aukcione pasiūlytų paveikslų, skulptūrų, keramikos, juvelyrikos kūrinių kainos didėjo po kelis kartus, todėl organizatoriams pavyko surinkti daugiau kaip 20 tūkstančių eurų.

Dar tiek tikimės surinkti iš rėmėjų, kad galėtume išpildyti pažadą Alytaus muzikos mokyklai. Fortepijonas „Schimmel“ kainuoja apie 117 tūkstančių eurų. Todėl tokią dovaną muzikai talentingiems vaikams ruošiame drauge su iš Alytaus kilusios garsios operos solistės Justinos Gringytės labdaros ir parmos fondu“, – sakė „Lions“ Alytaus klubo prezidentas Andrius Stasiukynas.

Labdaros renginyje ji koncertavo drauge su savo vyru smuikininku ir dirigentu Mikhailu Simonyanu. Garsiausiuose pasaulio teatruose dainuojanti operos solistė tvirtus muzikinius pagrindus įgijo Alytaus muzikos mokykloje baigusi fortepijono klasę. Čia koncertų salėje tebestovi tas pats beveik prieš pusšimtį metų pirktas fortepijonas „Estonia“, kuriuo mokėsi groti ir būsimoji operos solistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.