Etikos sargai Algirdo Butkevičiaus nenubaudė

Socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui bendražygiams tenka aiškintis dėl įvykusių mainų, kai per derybas dėl valdžios su „valstiečiais“ kairieji atsisakė jiems pasiūlytos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir pasirinko Ūkio ministeriją.

A.Butkevičius ir Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė I.Šiaulienė apskųsti etikos sargams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Butkevičius ir Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė I.Šiaulienė apskųsti etikos sargams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2016, 12:21 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:05 PM

Toks netikėtas posūkis tada papiktino kitus derybininkus Algirdą Sysą, Julių Sabatauską, Andrių Palionį ir Gintautą Palucką. Jie apkaltino A.Butkevičių ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos vadovę Ireną Šiaulienę dėl kuluarinių susitarimų – esą jie nesilaikė partijos sprendimų ir su Ramūnu Karbauskiu susitarė dviese.

„Nepritariame LSDP kuravimui priskirtoms ministerijoms. Nepritariame kuluariniam sprendimui atsisakyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mainais į Ūkio ministeriją. Toks pasirinkimas demonstruoja, kad partija ir toliau nori ginti ne žmonių, o verslo subjektų interesus“, – tuomet atskirąją nuomonę išdėstė derybų eiga pasipiktinę keturi socialdemokratai.

Vėliau kai kurie partijos nariai tokį A.Butkevičiaus ir I.Šiaulienės elgesį apskundė partijos Etikos ir procedūrų komisijai. Buvę derybininkai kaltinami nusižengę partijos statutui – už tai jiems grėsė įspėjimas ir net pašalinimas iš partijos.

Bet pats A.Butkevičius prieš šeštadienį vykusį komisijos posėdį pareiškė, kad savo kaltės nemato ir bičiulių skundą vadino melagingu. Socialdemokratų lyderio teigimu, procesas vyko skaidriai: „Aš nesavivaliavau, nei ponia I.Šiaulienė atskiro sprendimo nepriėmė, dėl to, kad ir mūsų kolegos dalyvavo derybų grupėje ir derybos vyko jiems dalyvaujant.

Nežinau, kodėl gimė toks melagingas pareiškimas. Partijos derybininkai turėjo teisę išsakyti savo nuomonę, nes valstiečių ir žaliųjų sąjungos derybinės grupės atstovai aiškiai paklausė – ar jūs sutinkate su tomis pasiūlytomis ministerijomis, ir niekas neprieštaravo“.

Situaciją apsvarsčiusi komisija konstatavo, kad pasiruošimas deryboms ir derybų eiga buvo organizuota ne visai tinkamai, tačiau sprendimą gal galimų pažeidimų atidėjo. 

„Apie galimus procedūrinius ar statuto pažeidimus bus sprendžiama po to, kai prezidiume, valdyboje ar partijos taryboje bus išnagrinėta keturių derybinės grupės narių atskiroji nuomonė“, – žurnalistams pranešė komisijos pirmininkas Donatas Augulis.

Beje, Socialdemokratų etikos komisija šeštadienį ketino svarstyti ir buvusio teisingumo ministro Juozo Bernatonio elgesį dėl to, kad jis neinformavo partijos narių apie tuometinio viceministro Juliaus Pagojaus vairavimą esant neblaiviam. Tačiau šis klausimas irgi buvo atidėtas, nes J.Bernatonis paaiškino nebuvęs informuotas apie svarstymą ir jam nepasiruošęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.