Kauno seniūnijose ir bendruomenėse – malonus bruzdesys

Prieš didžiąsias šventes daugiau šilumos sulaukė vieniši senoliai, ligoniai, daugiavaikės šeimos. Dėmesio, atjautos ir dovanų nestokoja Kauno seniūnijų, bendruomenių, socialinių paslaugų centrų darbuotojai.

Bendruomenės centras „Draugystė“ mažiesiems ligoniams surengė gerumo akciją.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Bendruomenės centras „Draugystė“ mažiesiems ligoniams surengė gerumo akciją.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 17, 2016, 4:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:03 PM

Net ir menkas pajamas gaunančių kauniečių Kūčių ir Kalėdų stalas nebus visiškai tuščias. Varguolius maisto daviniais parėmė „Maisto bankas“ ir kitos labdaros organizacijos. Kai kuriems iš jų širdis ir pinigines atvėrė verslininkai ar kiti geraširdžiai žmonės.

Paramos organizacijų, seniūnijų darbuotojai, įvairiose miesto dalyse veikiančių bendruomenės centrų atstovai prieš svarbiausias metų šventes taip pat rengia įvairių akcijų, labdaros ir šventinių renginių.

Įteiks saldainių ir žaislų

Žaliakalnio seniūnijos atstovai jau aplankė Kauno technologijos universiteto Inžinerijos licėjaus pirmaklasius ir įteikė jiems dovanų.

Šioje seniūnijoje taip pat vyko Pagalbos namuose tarnybos prie Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos kartu su Žaliakalnio bendruomenės centru „Spindulys“ surengta Praktinio gerumo diena. Jos metu moksleiviai ir studentai padėjo senoliams bei neįgaliesiems tvarkyti namus.

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas kitą savaitę drauge su Socialinių paslaugų centro darbuotojais aplankys daugiavaikes šeimas ir mažyliams įteiks dovanų, kurios pirktos už seniūnijos socialinėms reikmėms parengtų projektų lėšas, dalis gauta iš paramos organizacijų.

„Žaliakalnio bendruomenė surengs šventę šio rajono vaikams, kurių tėvai gauna mažas pajamas. Renginys vyks po Trijų Karalių. Sausio 8-ąją Prisikėlimo bažnyčioje vyks Padėkos popietė, kurios metu subursime geraradarius ir jiems padėkosime“, – kalbėjo seniūnas.

Pinigų surinko iš rankdarbių

Aleksoto bendruomenės centro ir seniūnijos atstovai kitą savaitę lankys Aleksote įsikūrusius senelių globos namų gyventojus. Jiems bus įteiktos dovanos ir aleksotiškių kepti saldumynai.

Seniūnija gruodžio 30 dieną mažas pajamas gaunančių šeimų vaikams surengs Kalėdų šventę. Į renginį šįmet išdalyta per 200 kvietimų. Vaikai sulauks Kalėdų Senelio su dovanomis, koncerto, vaišių.

„Dalį pinigų šiai šventei Aleksoto bendruomenės centro moterys surinko Kalėdų mugėje pardavusios pačių kurtus rankdarbius, kitus gavome parengę projektą“, – kalbėjo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Aleksote kasmet atsiranda geradarių, kurie prieš Kalėdas sveikina gausias šeimas.

Šįmet vienos verslininkės dėmesio ir paramos sulauks septynias atžalas auginantys menininkai Jurgita ir Tadas Žebrauskai.

Ligonius aplankė ir šuo

Centro seniūnas Marius Švaikauskas tikino, jog seniūnijos atstovai kitą savaitę vaikams iš socialiai remtinų šeimų surengs Kalėdų šventę, kur mažųjų laukia dovanos ir koncertas.

Šioje dalyje veikianti Senamiesčio bendruomenė su verslininkais organizuoja akciją „Iš širdies į širdį“.

Dainavos bendruomenės centras „Draugystė“ jau suorganizavo akciją „Dalinkime gerumą“. Jos metu kartu su Jungtinės metodistų bažnyčios atstovais ir kitais aktyvistais aplankė Kauno klinikų Chemoterapijos skyriuje gydomus mažuosius ligonius ir juos pradžiugino dovanomis.

„Viena didžiausių staigmenų vaikams buvo Kaniterapinės pagalbos centro atstovų atvestas šuo Trepsiukas. Jis mielai glaudėsi prie mažųjų, leidosi jų glostomas“, – pasakojo akcijos rengėja, bendruomenės centro „Draugystė“ pirmininkė ir Pašilės seniūnaitė Danutė Macenkaitė.

Gričiupio seniūnijoje veikiantis bendruomenės centras „Girsta“ jau surengė du renginius. Bendruomenė drauge žiūrėjo spektaklį, su mažaisiais kauniečiais dalyvavo Advento rytmetyje.

„Prieš Kūčias bendruomenė susirinks į Advento popietę, kur visų lauks ne vien koncertas ir verslininkų paruoštos dovanos. Drauge laušime kalėdaičius“, – kalbėjo „Girstos“ vadovė Zinaida Streikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.