Kalėdinį labdaros renginį tradiciškai organizavo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.
Į žuvienę buvo sudėta per 50 kilogramų menkių. Žvejai pasirūpino žuvimis ir kitais produktais, o kariškiai pagamino skanius patiekalus.
„Svarbiausia – išlaikyti tradiciją ir vėl sukviesti klaipėdiečius pasibičiuliauti prieš didžiąsias šventes“, – sako konfederacijos vadovas Algirdas Aušra.
Ši tradicija gimė prieš keturiolika metų, kai Klaipėdoje prieškalėdiniu metu nebuvo jokių renginių miesto bendruomenei. A.Aušra pasitarė su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovais ir besibaigiant 2002-iesiems sukvietė klaipėdiečius į pirmąją šventę. Nuo to laiko išdalinta per 13 tūkst. karšto maisto porcijų.
Ankstesniais metais sriubos ir košės likdavo, vakarop su karštais termosais kariškiai išvažiuodavo į senelių globos ar nakvynės namus. Tačiau paskutiniaisiais metais skanėstų nelieka, kai kurie žmonės į eilę stoja po kelis kartus.
Šiemet košės ir sriubos puodai taip pat greitai išseko.
Moterys ne kartą bandė sužinoti receptą, kaip išvirti tokią skanią košę ir žuvienę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.