Klaipėdiečiai pasigardžiuodami kabino grikių košę ir srėbė žuvienę

Šeštadienį Klaipėdoje, Teatro aikštėje prie pagrindinės miesto eglės, klaipėdiečiai nemokamai vaišinosi kareiviška koše ir žuviene – miestiečiams paruošta 500 porcijų  grikių košės, tiek pat dubenėlių žuvienės ir tiek pat stiklinių arbatos.

Verslininkas Jordanas Golovinas su žmona Monika ir vaikais gyrė gardžius patiekalus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Verslininkas Jordanas Golovinas su žmona Monika ir vaikais gyrė gardžius patiekalus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Dec 17, 2016, 6:58 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:02 PM

Kalėdinį labdaros renginį tradiciškai organizavo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.

Į žuvienę buvo sudėta per 50 kilogramų menkių. Žvejai pasirūpino žuvimis ir kitais produktais, o kariškiai pagamino skanius patiekalus.

„Svarbiausia – išlaikyti tradiciją ir vėl sukviesti klaipėdiečius pasibičiuliauti prieš didžiąsias šventes“, – sako konfederacijos vadovas Algirdas Aušra.

Ši tradicija gimė prieš keturiolika metų, kai Klaipėdoje prieškalėdiniu metu nebuvo jokių renginių miesto bendruomenei. A.Aušra pasitarė su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovais ir besibaigiant 2002-iesiems sukvietė klaipėdiečius į pirmąją šventę. Nuo to laiko išdalinta per 13 tūkst. karšto maisto porcijų.

Ankstesniais metais sriubos ir košės likdavo, vakarop su karštais termosais kariškiai išvažiuodavo į senelių globos ar nakvynės namus. Tačiau paskutiniaisiais metais skanėstų nelieka, kai kurie žmonės į eilę stoja po kelis kartus.

Šiemet košės ir sriubos puodai taip pat greitai išseko.

Moterys ne kartą bandė sužinoti receptą, kaip išvirti tokią skanią košę ir žuvienę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.