Sargybiniai pasirengę saugoti premjerą Saulių Skvernelį bet kur

Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) tebelaukia, ar Saulius Skvernelis nuspręs įsikurti rezidencijoje Turniškėse. Tačiau premjeras neskuba nuosavo namo iškeisti į būstą valdžios rezervatu pramintame kvartale.

Premjero S.Skvernelio nežavi galimybė pagyventi Turniškėse esančioje valdiškoje rezidencijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Premjero S.Skvernelio nežavi galimybė pagyventi Turniškėse esančioje valdiškoje rezidencijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2016, 11:11 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:06 PM

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius iš rezidencijos Turniškėse išsikėlė tą pačią dieną, kai Seime prisiekė naujasis Vyriausybės vadovas.

Bet vaizdingoje vietoje ant Neries kranto Vilniaus pakraštyje nuosavą namą turintis S.Skvernelis ne kartą yra sakęs, kad nenorėtų keisti gyvenamosios vietos, o galutinį sprendimą žadėjo priimti pasitaręs su VAD pareigūnais.

Šio departamento vadovas Rymantas Mockevičius „Lietuvos rytui“ sakė, kad premjerui yra pateikti siūlymai dėl apsaugos: „Jo atsakymo kol kas neturime. Matyt, premjerui dabar ne tas galvoje. Be to, ir nuspręsti jam nelengva.“

Apsaugininkų laukia pirtis?

R.Mockevičius tvirtino: kad ir ką nuspręstų S.Skvernelis, departamentas garantuos jo apsaugą kiaurą parą, nors lengviau tai būtų padaryti Turniškėse.

„Per daugybę metų esame sukaupę įvairios patirties – ir kai Vyriausybės vadovai keliasi į rezidenciją, ir kai nesikelia, kai gyvena bute ar nuosavame name. Mums tai ypač didelių problemų nekelia“, – kalbėjo VAD direktorius.

Gali būti, kad, S.Skverneliui nusprendus nesikelti iš savo namų, pareigūnams teks prie jų įrengti specialų apsaugos namelį, koks buvo įrengtas prie Antakalnyje likusio gyventi tuomečio premjero Rolando Pakso namų.

Neoficialiai kalbama, kad premjeras esą yra linkęs apsaugos darbuotojams užleisti jo namo kieme esančią 54 kvadratinių metrų pirtį.

Rezidencija nenugyventa

Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Alminas Mačiulis irgi negalėjo atsakyti, ar S.Skvernelis turi kokių nors pageidavimų dėl rezidencijos Turniškėse.

Tačiau valdininkas nemano, kad prieš kelerius metus kapitališkai suremontuotą pastatą jau reikėtų atnaujinti: „Jis yra geros būklės.“

2014 metais baigta įrengti premjero rezidencija atsiėjo daugiau kaip 1,5 mln. eurų, o jos priežiūra kiekvieną mėnesį šalies mokesčių mokėtojams kainuoja kone 2,5 tūkst. eurų.

Buvo gera sugrįžti į namus

Tačiau antradienį iš Turniškių išsikraustęs socialdemokratų lyderis A.Butkevičius mano, kad laikyti brangiai kainuojančią rezidenciją tuščią nėra pats geriausias sprendimas.

Vis dėlto politikas suprastų S.Skvernelį, jeigu jis nuspręstų į Turniškes nesikelti: „Mažų vaikų turinčiam premjerui gali būti sudėtinga keltis iš savo namų. Mums su žmona buvo paprasčiau – mažų vaikų nėra, todėl lengviau prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų.“

Į butą M.K.Čiurlionio gatvėje sugrįžęs buvęs Vyriausybės vadovas neslėpė, kad jausmas ypač geras: „Savi namai yra savi, bet kol eini tas pareigas, tenka prisitaikyti. Tokie įstatymai ir taip geriau dirbti Vadovybės apsaugos departamento darbuotojams.

Jų budėjimas prie daugiabučio iš tiesų trikdė gyventojus.“

Kita vertus, A.Butkevičius pripažino didelių nepatogumų valdiškame būste nepatyręs, nes ten praleisdavo ne tiek daug laiko – grįždavo vėlai, o į darbą išvažiuodavo anksti. Užtat kraustymasis atėmė nemažai laiko ir jėgų.

„Daiktų buvo susikaupę nemažai. Kraustytis pradėjome iš karto po pirmojo Seimo rinkimų turo, bet ir dabar dar nesame visko sudėlioję į vietas“, – pasakojo Seimo nariu tapęs ekspremjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.