Jūrininkų ligoninės meno galerijoje – per pusę tūkstančio kūrinių

Klaipėdos jūrininkų ligoninės meno galerija vėl praturtėjo naujais kūriniais – uostamiesčio menininkai jai padovanojo 37 savo darbus.

Medikai susidomėję apžiūrinėjo naujuosius kūrinius.<br>A.Petrausko nuotr.
Medikai susidomėję apžiūrinėjo naujuosius kūrinius.<br>A.Petrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 11:30 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:49 PM

Palydint besibaigiančius metus menininkai ir vėl atkeliavo su dovanomis, kurios praturtins daugiau kaip 500 meno kūrinių kolekciją, jau puošiančią ligoninės aplinką.

Kasmet prieš šv. Kalėdas ligoninėje rengiama Advento popietė „Ant gerumo sparnų“, suburianti įstaigos pacientus, medikus, menininkus ir dvasininkus.

Vienu pagrindinių renginio akcentų tampa kasmetinė Klaipėdos krašto menininkų akcija, papuošianti ligoninės aplinką išskirtiniais meno kūriniais, kurie čia lieka visam laikui.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga pabrėžė, kad šiltas bendradarbiavimas su Klaipėdos krašto dailininkų sąjunga gydymo įstaigą jau pavertė unikalia vieta.

„Mes pasirūpiname vaistais, puikiais medikais, aparatūra, nepriekaištingu gydymu ir slauga. O dvasios atgaiva pasirūpina mūsų bičiuliai menininkai. Jie puikiai žino, kad norint greičiau pasveikti, reikia peno sielai. Reikia ir gražios aplinkos, prie kurios puošimo jie prisideda jau du dešimtmečius“, – džiaugėsi J.Sąlyga.

Šiemet ligoninei 31 menininkas dovanojo 37 tapybos, grafikos, keramikos, medžio drožybos kūrinius.

Prieš du dešimtmečius gimusios akcijos pradininkė dailininkė Sofija Kanaverskytė sakė, jog smagu, kad kasmet prie akcijos nori prisijungti vis daugiau menininkų, o jų dovanojamų darbų kokybė – vis aukštesnė.

„Ši gerumo akcija tapo prestižo reikalu, todėl menininkai dovanoja geriausius savo darbus, o pradžioje dėl to nesuko galvos. Graži tradicija ugdo kūrybos meninį lygį, auga pats žmogus, menininkas. Tai – abipusė nauda“, – kalbėjo S. Kanaverskytė.

Šiemet Jūrininkų ligoninės meno kūrinių kolekciją papildė Arūno Sakalausko, Sergejaus Plotnikovo, Sofijos Kanaverskytės, Gintauto Jonkaus, Vyto Karaciejaus, Algirdo Taurinsko, Simo Žaltausko, Dano Andriulionio, Daivos Ložytės, Dalios Kirkutienės, Zitos ir Romualdo Inčirauskų ir kitų kūrėjų darbai.

Dauguma kūrinių – tapyba, tačiau kolekcijoje yra ir skulptūros, grafikos, batikos, metalo emalės darbų.

Pirmą kartą ligoninės sienas papuoš ir Izraelyje gyvenančio litvako Leo Ray paveikslas. Šis menininkas, išgirdęs apie klaipėdiečių kolegų iniciatyvą dovanoti ligoninei savo darbų, taip pat panoro prisidėti prie gerumo akcijos.

Kitais metais bus išleistas specialaus albumo, kuriame įamžinti visi gydymo įstaigai padovanoti darbai, antrasis tomas. Į jį suguls per antrąjį ligoninės ir menininkų draugystės dešimtmetį dovanoti darbai. Albumą išleisti rengiamasi kitų metų balandį. Tuomet bus surengta ir retrospektyvinė dovanotų meno kūrinių paroda.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti