Kauno rajono moksleiviai pasinėrė į gerų darbų sūkurį

Kauno rajone netrukus baigsis jau du mėnesius trunkanti gerumo akcija „Atverkime širdis“, kurios metu moksleiviai dalijo savo šilumą vaikų globos namų auklėtiniams, taip pat rūpinosi gyvūnais. Gerų darbų maratone dalyvauja net 20 pakaunės krašto mokyklų.

Kauno rajone spalio pabaigoje prasidėjusi moksleivių gerumo akcija „Atverkime širdis“ juda link pabaigos. Akcijos metu pakaunės krašto mokiniai dalijo savo šilumą globos namų auklėtiniams, taip pat rūpinosi gyvūnais.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Kauno rajone spalio pabaigoje prasidėjusi moksleivių gerumo akcija „Atverkime širdis“ juda link pabaigos. Akcijos metu pakaunės krašto mokiniai dalijo savo šilumą globos namų auklėtiniams, taip pat rūpinosi gyvūnais.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-20 22:30, atnaujinta 2018-02-09 21:30

Antradienį akcija buvo paminėta Neveronių gimnazijoje, Vilkijoje įsikūrusiuose Labdaros ir paramos fondo „Nemuno krašto vaikai“ laikinuosiuose globos namuose, gyvūnų prieglaudose „Lesė“ ir „Penkta koja“. Į šias įstaigas moksleiviai atvyko su Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistais.

Svečiai atvažiavo su kalėdinėmis dovanomis – antrus metus akciją „Atverkime širdis“ remiantis Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas reikalingiausioms prekėms skyrė 500 eurų.

Neveronių gimnazijoje buvo surengta kalėdinė šventė, kurioje dalyvavo Pagynės vaikų globos namų auklėtiniai, gausi gimnazijos bendruomenė. Globos įstaigai įteikti elektriniai virduliai, rankšluosčiai, rūbai, knygos, sąsiuviniai, žaislai. Neveronių gimnazija globotiniams dovanojo įspūdingo dydžio šakotį.

Neveronių gimnazijos kieme po jos moksleivių koncerto buvo įžiebta kalėdinė eglutė, dangų nušvietė fejerverkai.

Vilkijos globos namuose taip pat tvyrojo šilta šventinė nuotaika – juose apsilankę Ežerėlio miestelio moksleiviai surengė nuotaikingą pasirodymą, kuriame dalyvavo ir Kalėdų senelis. Svečiai iš Ežerėlio globotiniams dovanojo žaislus, knygas,puošnias žvakutes, įvairias dėliones, atvežė saldumynų. A.Makūnienės fondas globotiniams skyrė lėšų, už kurias buvo nupirkti elektriniai virtuvės prietaisai, indai.

Šventės Vilkijoje dalyviai pasinėrė į žaidimus, dainavo, deklamavo eilėraščius – ypač turėjo pasistengti tie, kuriems buvo paruoštos dovanos.

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos auklėtiniai gyvūnų prieglaudose „Lesė“ ir „Penkta koja“ apsilankė, savo mokykloje surengę Pyragų dieną. Vaikai prekiavo jų pačių pagamintais skanėstais ir surinko 215 eurų, kuriuos išleido šunų ir kačių maistui, šepečiams, valymo priemonėms, kitiems daiktais, reikalingiems keturkojų priežiūrai.

Seimo narės Ramintos Popovienės globojama akcija „Atverkime širdis“ šįmet prasidėjo spalio viduryje.

Skatinant moksleivių savanorystę, į gerumo akciją buvo įtrauktas kuo platesnis jų ratas.

Akciją rengia Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir Kauno rajono mokinių taryba.

Akcijos metu pastaruosius du mėnesius moksleiviai nuolat lankėsi pakaunės vaikų globos įstaigose ir gyvūnų prieglaudose.

Gimnazijų auklėtiniai vaikų globos namuose rengė kultūrines programas, įvairius užsiėmimus, koncertavo, drauge su globotiniais dalyvavo piešinių konkursuose, dovanojo reikalingas priemones.

Keturkojų ir sparnuočių prieglaudose Kauno rajono moksleiviai tvarkė aplinką, išvesdavo gyvūnus pasivaikščioti, siuvo jiems skirtus patiesalus, atliko daug kitų gražių darbų.

2017 metų sausį akciją vainikuos jos uždarymo šventė – baigiamasis renginys, kurio metu bus aptarti nuveikti darbai.

Gerumo akcija „Atverkime širdis“ Kauno rajone vyksta jau trečius metus. 2014 ir 2015 metais joje dalyvavę moksleiviai padėjo pakaunėje įsikūrusiems senelių globos namams, šiame krašte gyvenantiems neįgaliesiems, skurstantiems žmonėms, už laisvę kovojančiai ukrainiečių tautai, gyvūnų prieglaudoms, tvarkė savo miestelių bibliotekas, mokyklas, maldos namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“