Kultūros ministerijos vadovybėje – liberalų atstovas Audronis Imbrasas

Naujoji kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pasirinko komandą. Joje viceministro postas atiteko ir į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą pagal Liberalų sąjūdžio frakcijos sąrašą išrinktam kultūros vadybininkui Audroniui Imbrasui.

Vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių Eugenijus Gentvilas lrytas.lt portalui sakė, kad nors A.Imbrasas nėra partijos narys, tačiau informavo apie savo ketinimus prisijungti prie „valstiečių“ ministrės komandos.<br>V.Balkūno nuotr.
Vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių Eugenijus Gentvilas lrytas.lt portalui sakė, kad nors A.Imbrasas nėra partijos narys, tačiau informavo apie savo ketinimus prisijungti prie „valstiečių“ ministrės komandos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-20 18:03, atnaujinta 2018-02-09 21:32

Vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių Eugenijus Gentvilas lrytas.lt portalui sakė, kad nors A.Imbrasas nėra partijos narys, tačiau informavo apie savo ketinimus prisijungti prie „valstiečių“ ministrės komandos.

„Jis klausė, kaip partija į tai reaguotų. Aš galvoju, kad tai nėra blogai. Jeigu Vyriausybėje gali būti nepartinių ministrų, tai gali būti ir nepartinių viceministrų“, – mano E.Gentvilas.

Tačiau Seimo opozicijos atstovas teigė, kad tai neužkirs kelio liberalams kritikuoti valdžios ar bent jau Kultūros ministerijos sprendimų.

„Galėsime, nematau problemų. Taip pat nemanau, kad jis turėtų trauktis iš mūsų frakcijos savivaldybėje. Tai jo problemos, kaip jis tai suderins su savo nauja veikla. O partijai dėl to jokių traukulių nekyla, nes jis nėra partijos narys“, – sakė E.Gentvilas.

A.Imbraso veiklos sritis bus profesionalus menas, Lietuvos kultūros taryba bei tarptautinis bendradarbiavimas.

Kultūros viceministro pareigas šią savaitę pradeda eiti ir semiotikė, menotyros mokslų daktarė Gintautė Žemaitytė. Iki šiol Kultūros tarybos nare buvusi G.Žemaitytė kuruos vizualinius menus, valstybės politiką bibliotekų, muziejų bei regionų klausimais.

Po Naujųjų metų prie ministrės komandos kaip viceministras prisijungs archeologas Renaldas Augustinavičius, prnaešė Kultūros ministerija. Jis kuruos kultūros paveldo sritį.

Kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson komandoje patarėjais dirbs meno kuratorius Evaldas Stankevičius, projektų valdymo specialistas Aurimas Pautienius-Želvys ir komunikacijos specialistas, filosofas Viktoras Bachmetjevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.