Prezidentės patarėjas apie šildymo lengvatą: „Turi būti atrastas kompromisas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė, kalbėdamas apie diskusijas, kurias sukėlė valdančiųjų užmojis naikinti lengvatą šildymui teigė, kad prezidentė ragina neskubėti šio klausimo spręsti.

Prezidentūra ragina politikus neskubėti spręsti dėl šildymo lengvatos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Prezidentūra ragina politikus neskubėti spręsti dėl šildymo lengvatos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 8:16 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:41 PM

„Klausimas nėra naujas, apie tai buvo kalbėta ir prieš rinkimus. Buvo tarsi atsitraukta ir ketinimų dar šiame biudžete priimti tokius sprendimus nesimatė. Iki Naujųjų metų liko dvi savaitės, o mes žinome, ką sukuria skuba. Visuomenė tam nepasiruošusi, vidurys šildymo sezono, ne visos savivaldybės tam pasiruošusios“, – teigė prezidentės patarėjas.

Anot jo, klausimą reikia spręsti, bet tam turi būti savas laikas ir kontekstas. Apie tai, ar prezidentė pritaria, kad kompensavimas būtų išplėstas: „Svarbiausia, kad dėl šios sprendimo nenukentėtų tie žmonės, kurių pajamos mažiausios. Turi būti atrasti mechanizmai, turi būti atrastas kompromisas“, – kalbėjo M.Lingė ir pridūrė, kad dalis kaimyninių šalių panašias lengvatas turi, dalis – ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.