Dalia Grybauskaitė Vyriausybės narius pasitiko su vaišėmis iš savo sodo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį susitiko su premjeru Sauliumi Skverneliu ir ministrais. Šalies vadovė su septynioliktosios Vyriausybės nariais sprendė, kokius darbus būtina atlikti 2017 metais.

D.Grybauskaitė trečiadienį susitiko su premjeru S.Skverneliu ir ministrais.<br>T.Bauro nuotr.
D.Grybauskaitė trečiadienį susitiko su premjeru S.Skverneliu ir ministrais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 11:58 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:26 PM

Premjerą ir ministrus prezidentė pasitiko prie pietų stalo, ant kurio garavo žuvies patiekalas ir prezidentės atneštos obuolių sultys. Jos buvo išspaustos iš D.Grybauskaitės sode sunokusių obuolių.

Valstybės vadovai kalbėjo apie naujosios Vyriausybės planus, susijusius su socialinės atskirties mažinimu, viešojo sektoriaus, švietimo sistemos pertvarka, gynybos užtikrinimu.

„Šiandien turėjome pirmą, kuris, tikiuosi, bus tradicinis, susitikimą su Vyriausybe. Norėčiau, kad bendradarbiavimas vyktų kuo glaudžiau“, – po susitikimo Prezidentūroje kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

Įvardijo svarbiausius darbus

Vienas svarbiausių uždavinių, pasak prezidentės, – socialinės atskirties mažinimas. Šalies vadovė siūlo užbaigti pensijų kompensavimą ir Darbo kodekso svarstymą. Darbo santykiai, pasak prezidenės, turi būti subalansuoti ir teisingi.

„Dar vienas uždavinys, kurį ir premjeras paminėjo, – atviras ir skaidrus viešas valstybės valdymas ir viešas administravimas“, – teigė D.Grybauskaitė.

Ji paminėjo, kad būtina skaidrinti ir supaprastinti viešuosius pirkimus: „Riboti kadencijas viešajame sektoriuje, nes iki šiol turime valstybinių institucijų vadovų, kurie dirba po 15–20 metų“, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė su premjeru užsimojo stiprinti kontroliuojančias institucijas ir mažinti korupciją.

„(Būtina. – Red.) atverti visuomenei neįslaptintus valstybės turimus duomenis. Turime įsisenėjusią problemą įvairių duomenų bazėse, taip pat ir Registrų centrą, kur norėdamos įdėti vieną ar kitą dokumentą ar duomenis net valstybinės įmonės turi mokėti dideles sumas. Taigi iš tiesų turime nesusipratimą, kuris nebuvo taisomas daugelį metų“, – sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pažymėjo ir vaikų globos įstaigų reformą.

Prezidentės prioritetai – Vyriausybės programoje

„Džiaugiuosi, kad prezidentės išvardyti prioritetai yra atspindėti Vyriausybės programoje“, – sakė S.Skvernelis.

Pasak premjero, Vyriausybė dirba daugiau nei savaitę ir koncentruojasi į valstybės įmonių veiklos pertvarkymą, socialinės atskirties mažinimą ir kitus uždavinius.

„Visi išvardyti prioritetai, kurie yra Vyriausybės numatyti, bus šių metų priemonių įgyvendinimo plane. Manau, kad konstruktyvus bendradarbiavimas tęsis“, – kalbėjo premjeras.

Nepartinio, bet su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) parlamento rinkimuose dalyvavusio S.Skvernelio vadovaujamas ministrų kabinetas darbą pradėjo gruodžio 13 dieną.

Dauguma ministrų – nepartiniai. Vienuolika jų į Vyriausybę delegavo LVŽS, tris – Lietuvos socialdemokratų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.