Didžiulės vertės žiedą radusi kaunietė ieško jo savininko

Brangų aukso žiedą galimai su brangakmeniais radusi 55 metų kaunietė Loreta Juknaitė nusprendė jį grąžinti savininkui. Nedidelį atlyginimą gaunanti vieno prekybos centro pardavėja tvirtino, kad svarbiausia jai – neprarasti sąžinės.

Kaunietė L.Juknaitė „Akropolyje“ rado ypač brangų žiedą. Moteris ieško jo savininko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaunietė L.Juknaitė „Akropolyje“ rado ypač brangų žiedą. Moteris ieško jo savininko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 11:42 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:26 PM

„Daryk žmogui gera, ir tau už tai bus atlyginta“, – nusišypsojo L.Juknaitė.

Praėjusią savaitę moteris žiedą rado Kauno „Akropolio“ pirmajame aukšte, atėjusi ten apsipirkti.

Nežinodama, kokios vertės gali būti radinys, L.Juknaitė apsilankė keliose miesto centre esančiose juvelyrikos parduotuvėse. Juvelyrai, paprastai smarkiai numušantys kainą, iškart pasiūlė jai sumokėti 1,5 tūkst. eurų.

Anot L.Juknaitės, specialistai patvirtino, kad žiedas yra papuoštas tikrais briliantais, kurių yra maždaug 40. Žiedas – didelis, vyriškas, jo svoris – 15,99 gramo. Radėjos tvirtinimu, jį puošia ne tik deimantai, bet ir tamsiai žalias akmuo turmalinas.

Tokį žiedą galėtų nešioti tik storų pirštų savininkas. Jis galėjo būti pagamintas pagal specialų užsakymą.

„Negali žinoti, gal šis žiedas vertas dešimt kartų daugiau, nei už jį buvo pasiūlyta“, – svarstė L.Juknaitė.

Kaunietė artimiausiu metu ketina vykti į policiją ir pristatyti žiedą pareigūnams, kurie savo ruožtu užsiimtų savininko paieška. Papasakoti apie žiedą ji atvyko į naujienų portalo lrytas.lt redakciją Kaune.

Pagal Civilinį kodeksą, radęs pamestą daiktą asmuo privalo grąžinti jį pametusiajam, jeigu jis yra žinomas. Jeigu toks asmuo nežinomas, pamestą daiktą radęs asmuo privalo per savaitę nuo radimo dienos pranešti apie radinį policijai ir jai perduoti radinį, jeigu pats negali arba nenori jo saugoti.

Rastą daiktą žmogus privalo saugoti pusę metų. Jei per tą laiką savininkas neatsiranda, daiktas neatlygintinai pereina radusiojo nuosavybėn.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Odetos Vaitkevičienės, radęs svetimą daiktą žmogus privalo imtis priemonių jo savininkui surasti – kreiptis į policiją, pranešti žiniasklaidos priemonėms, savarankiškai dėti skelbimus į internetą. Tokiu atveju jis neprivalo palikti radinio policijai – gali jį ir pats saugoti, kol atsilieps savininkas.

Nesiimant jokių priemonių didelės vertės radiniui grąžinti numatyta baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai, areštas, bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.