Kauno savivaldybė ketina nutraukti sutartis su partijomis dėl patalpų

Kauno miesto savivaldybė planuoja

Kauno savivaldybė ketina nutraukti sutartis su partijomis dėl patalpų<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno savivaldybė ketina nutraukti sutartis su partijomis dėl patalpų<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 12:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:15 PM

„Jeigu partijos tas patalpas, kurias gavo už dyką, būtų iš miesto nuomojusios rinkos sąlygomis, jos visos į miesto biudžetą būtų sumokėjusios beveik 1 milijoną eurų“, – sako savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Inventorizavus Kauno miesto savivaldybei priklausančias patalpas paaiškėjo, kad šiuo metu nemokamai patalpomis naudojasi šešios politinės partijos, daugelis jų įsikūrusios miesto centre. Bendras patalpų plotas viršija 750 kvadratinių metrų. Dar 350 kvadratinių metrų nemokamai suteikta pavieniams Seimo nariams.

Didžiausias pagal panaudą iš savivaldybės gautų patalpų plotas tenka Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams. Ši partija naudojasi dviejomis patalpomis, esančiomis Savanorių prospekte ir Rasytės gatvėje. Buvusio miesto mero Vytauto Šustausko įkurta Kovotojų už Lietuvą sąjunga įsikūrusi miestui priklausančiose patalpose Laisvės alėjoje.

Darbo partijos būstinė yra Rotušės aikštėje, partijos „Tvarka ir teisingumas“ – Laisvės alėjoje. Taip pat Laisvės alėjoje yra Kauno valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio būstinė. Patalpomis Rasytės gatvėje naudojasi Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Buvęs Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas, komentuodamas šį projektą, juokavo, kad atėmus iš partijos patalpas, jos nariams teks rinktis skveruose ir parkuose, o šaltuoju metų laiku – dirbti rūsiuose.

Jo teigimu, patalpos partijoms buvo suteiktos nemokamai, nes tai nėra pelno siekiančios organizacijos.

„Ar partija yra pelno siekianti organizacija? Yra skirtumas – partijos kaip ir visuomeninės organizacijos ar bendruomenės yra nepelno siekiančios organizacijos. Jeigu kalbėtume apie verslo subjektus, tada visai kas kita“, – BNS sakė A.Kupčinskas.

Jis išreiškė susirūpinimą, kad patalpos tokiu pat principu gali būti paimamos ir iš visuomeninių organizacijų.

Jis pabrėžė, kad suteikdama patalpas savivaldybė jokių įstatymų nepažeidė, nes tokią galimybę numato įstatymas. A.Kupčinsko teigimu, patalpos būdavo suteikiamos tik toms partijoms, kurios per rinkimus perkopdavo 4–5 proc. barjerą.

Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymas numato, kad partijoms gali būti panaudos pagrindais perduodamas laikinai neatlygintinai valdyti ir naudotis valstybės bei savivaldybių turtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.