Lietuvos kariuomenė perka naudotų sunkvežimių, visureigių ir kitos įrangos

Atnaujindama kariuomenės

Lietuvos kariuomenė papildys savo technikos parką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvos kariuomenė papildys savo technikos parką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-22 13:00, atnaujinta 2018-02-09 21:15

Pagal gruodį pasirašytą naudotos technikos įsigijimo sutartį, iki kitų metų pabaigos Lietuvai turėtų būti perduota iš viso per 200 vienetų įvairios karinės technikos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Įsigyjami geros techninės būklės naudoti visureigiai „Mercedes-Benz“, sunkvežimiai DAF ir kuro papildymo transporto priemonės. Taip pat Lietuvos kariuomenę pasieks lauko generatoriai bei kita specialiai kariniam naudojimui skirta įranga.

Iš Nyderlandų įsigyjamos transporto priemonės ir įranga bus paskirstyta po įvairius Lietuvos kariuomenės pajėgų vienetus. Bendra įsigyjamos technikos ir įrangos vertė – 1,95 mln. eurų.

Tai jau ketvirtas toks Lietuvos ir Nyderlandų karinės technikos įsigijimo sandoris. Lietuvos kariuomenė iš Nyderlandų kariuomenės 2012-2013 metais įsigijo transporto priemonių, ryšių konteinerių ir aerodromo aptarnavimo technikos, pagal 2015-2017 metų dvišales sutartis jau įsigyta įvairios paskirties visureigių „Mercedes- Benz“, vilkikų ir sunkvežimių DAF, tralų, priekabų ir kitų transporto priemonių.

NATO viršūnių susitikime Varšuvoje Nyderlandai šiemet su kitomis NATO valstybėmis paskelbė siųsiantys savo karius į Vokietijos formuojamą Lietuvai skirtą bataliono kovinę grupę. Taip pat Nyderlandų karinių oro pajėgų kontingentas su keturiais naikintuvais F-16 nuo 2017 metų sausio antrą kartą vykdys NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse iš Šiaulių Aviacijos bazės.

Lietuvos ir Nyderlandų kariai prieš kelerius metus kartu budėjo ES kovinėje grupėje, NATO greito reagavimo pajėgose, Nyderlandai taip pat reguliariai dalyvauja išminavimo pratybose Baltijos jūroje, abiejų šalių kariuomenių logistikos specialistai praktikuojasi kitose tarptautinėse pratybose ir mokymuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.