Moterį užmušė, bet nepasimokė: sėdo prie vairo neblaivus

Moterį pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojęs ir iš įvykio vietos pasprukęs vairuotojas atsipirko dvejų metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymo terminą atidedant. Matyt, bausmė buvo per švelni, nes klaipėdietis nepadarė jokių išvadų.

A.Zabolotnas sakė, kad serga diabetu ir alkoholio beveik nevartoja.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Zabolotnas sakė, kad serga diabetu ir alkoholio beveik nevartoja.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 23, 2016, 2:52 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:02 PM

Dar neįsiteisėjus nuosprendžiui jis sėdo prie vairo neblaivus.

Už tai Klaipėdos apylinkės teismas 58 metų Aleksandrui Zabolotnui skyrė 723 eurų baudą ir atėmė teisę vairuoti pustrečių metų.

A.Zabolotnas antrą kartą įkliuvo šiemet rugpjūčio 23-ąją uostamiesčio Raseinių gatvėje. Jis ne tik vairavo automobilį, nors neturėjo tam teisės, bet dar ir buvo neblaivus – įpūtė 1,64 promiles alkoholio.

Vyras nepasimokė iš žiaurios nelaimės, kuri nutiko Statybininkų prospekte 2014 metų gruodžio 3-osios vakarą.

Tuomet jo automobilis „Audi“ pėsčiųjų perėjoje parbloškė 64 metų Adolfiną Paulavičienę. Po smūgio jos kūnas ir daiktai buvo nublokšti net už 30 metrų.

Policijos pareigūnai visą naktį bergždžiai ieškojo įtariamojo ir jo automobilio, kurį įsidėmėjo liudininkai, išnaršė kiemus ir garažus.

Kitą rytą A.Zabolotnas su advokatu atėjo į Kelių policijos biurą, pripažino, kad sukėlė avariją ir pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojo moterį, nurodė, kokiame garaže yra automobilis.

„Kodėl pabėgau iš įvykio vietos? Pats nuolat savęs to klausiu. Nebuvau išgėręs, apskritai beveik nevartoju alkoholio, nes sergu diabetu. Man labai sunku, labai dėl to išgyvenu“, – teisme kalbėjo A.Zabolotnas.

Žuvusiosios sūnus Nerijus Paulavičius neabejojo, kad kalbos apie diabetą – tik apgalvota gynybos versija: „esu šimtu procentų įsitikinęs, kad jis buvo girtas, ir iš įvykio vietos pabėgo dėl to, kad išsiblaivytų ir susirastų advokatą“.

Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu A.Zabolotnas buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimu bausmės vykdymo terminą atidedant. Nuteistajam uždrausta trejus metus vairuoti automobilį.

N.Paulavičius buvo pateikęs 70 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį, tačiau teismas vadovaudamasis protingumo kriterijais priteisė gerokai mažiau – 15 tūkst. Eurų.

Po 10 tūkst. eurų savo išgyvenimus įvertino dvi žuvusiosios seserys ir brolis. Teismas jiems priteisė po 2896 euro moralinės žalos atlyginimo.

Teisme buvo pažymėta, kad A.Zabolotnas jau baustas administracine tvarka už šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Žuvusiosios sūnus piktinosi, kad toks švelnus teismo nuosprendis – absurdas ir jį apskundė.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti ankstesnį sprendimą.

A.Zabolotnas teisme pateikė keistoką alkoholio vartojimo versiją.

„Dėl diabeto kartais iš ryto mane kankina troškulys, ir tik alus jį numalšina“, – aiškino vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.