Pakalbėti su nepatenkintais kiemsargiais Vilniaus valdžia nenusileido

Sostinės komunalinio ūkio darbuotojai neapsikentė. Jie teigia, kad Vilniaus savivaldybė juos maitina pažadais ir vengia mokėti už jų sunkų darbą tvarkant Vilniaus gatves.

Nepatenkinti kiemsargiai susirinko savivaldybėje nešini dovanomis merui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nepatenkinti kiemsargiai susirinko savivaldybėje nešini dovanomis merui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 12:17 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Būtent dėl to prieš pat didžiąsias metų šventes, penktadienį, jie susirinko Vilniaus miesto savivaldybėje, kur miesto merui Remigijui Šimašiui įteikė simbolinę dovaną – šluotą ir kibirą su druska, nes tokie yra kiemsargio darbo įrankiai.

„Kodėl „Grindai“ galima nevalyti gatvių ir tai ekstrinė situacija, o kai žmonės nespėja išvalyti, tai jau nėra ekstrinė situacija? 

Mes bijome (kad negaus algų – aut.), nes kitą savaitę turi būti algos, bijome, labai nuogąstaujame, kad jos nebus išmokėtos. Buvo mokėjimo vėlavimų, nes skola savivaldybės yra.

Aišku, tie mokėjimai vykdomi, bet jūs supraskite, tai žmonės, kurie gauna itin mažas algas, tai yra socialiai pažeisti žmonės ir jie lygiai taip pat turi šeimas, lygiai taip pat ant kūčių stalo nori ką nors pasidėti ir Kalėdas švęsti.

Ir kai jiems pasakoma, kad jie nevalo, tada, kai jie valo iš tikro nuo 5 val. ryto ir dar anksčiau, jiems tikrai skaudu“, – sakė Renata Telinskytė, Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė.

„Ačiū, mere, už pavogtas Kalėdas“, „Dirbu dieną, naktį, o gaunu špygą“ – tokias frazes skelbė kiemsargių atsinešti plakatai. Tiesa, nei jų, nei simbolinių dovanų meras negavo ir nematė, nes nei jis, nei vicemerai ar kiti savivaldybės darbuotojai pakalbėti su nepatenkintais kiemsargiais nenusileido.

Streikuotojai buvo informuoti, kad mero nėra, o visa kita valdžia – posėdyje. Simbolinės dovanos buvo paliktos priėmimo skyriuje ir vėliau turėtų būti perduotos Vilniaus valdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.