Parlamentaras Vytautas Bakas stojo į kovą su „žaliaisiais žmogeliukais“

Prieš kiek daugiau nei dvi savaites naujienų portalas lrytas.lt rašė apie viename iš sostinės knygynų parduodamą žaislą – „žaliuosius žmogeliukus“. Žaisliniai Krymo okupantų modeliai su katinu buvo parduodami prie geležinkelio stoties esančiame rusų knygyne.

Vytautas Bakas prašė jam atsiųsti žaislų nuotraukas ir pažadėjo imtis veiksmų.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas prašė jam atsiųsti žaislų nuotraukas ir pažadėjo imtis veiksmų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2016, 3:11 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:57 PM

Ruošiant publikaciją lrytas.lt komentaro kreipėsi į parlamentarą, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką. Klausydamasis, kokie žaislai parduodami knygyne, jis tik trumpai ištarė: „O, Dieve.“

Seimo narys sakė, kad gali būti dvi versijos, kodėl tokiais žaislais prekiaujama. „Arba jie nesupranta, ką tai reiškia, kas gali būti realu, arba supranta, žino, ką daro. Kiek žinau, Lietuvoje nėra tokios tendencijos, kad kiekvienoje parduotuvėje būtų tokiais žaislais prekiaujama.

Norėčiau tikėti žmonėmis, kad jie greičiausiai nelabai įsigilinę į tai, kuo prekiauja, ką tai simbolizuoja ir ką tai reiškia vaikams“, – sakė politikas.

Kreipėsi į ministrus

Pokalbio metu jis paprašė atsiųsti žaislų nuotraukas ir pažadėjo imtis veiksmų. Panašu, kad V.Bakas pažadais nesimėto. Penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalino tokiu įrašu:

„Šią savaitę NSGK vardu kreipiausi į Vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną, Teisingumo ministrę Mildą Vainiutę, Krašto apsaugos ministrą Raimondą Karoblį, Ūkio ministrą Mindaugą Sinkevičių, Švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, Finansų ministrą Vilių Šapoką, Kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Pasiūliau atkreipti dėmesį į Lietuvoje jau aptartą situaciją – kompanijos „Zvezda“ pagaminus žaislus (modelius), kuriuose užfiksuoti „žalieji žmogeliukai“ ir Krymo aneksijos momentai. Tokia produkcija nedera su Lietuvos interesais, todėl situacijos nereikia praleisti pro pirštus.

Paprašiau ministrų, jog jie kartu su kuruojamų institucijų atstovais aptartų galimus teisės aktų pakeitimus ar kitas alternatyvias priemones, kurios padėtų eliminuoti panašaus pobūdžio produkciją iš prekybos vietų Lietuvoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.