Vilniaus arkikatedroje Piemenėlių Mišiose meldėsi ir žinomi politikai

Šeštadienį, Šv. Kūčių vakarą, Vilniaus Arkikatedroje surengtos tradicinės Piemenėlių mišios. Į jas atvyko ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, profesorius Vytautas Landsbergis, buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2016, 10:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:55 PM

„Šiandien mes esame laimingi, nes galima šį vakarą švęsti susirinkę draugėn, vakaras, kurį galime švęsti laisvoje ir taikioje šalyje“, – mišių metu sakė arkivyskupas Gintaras Grušas.

Suteiktas palaimintojo vardas

Arkivyskupas G.Grušas susirinkusiems į mišias paskelbė, kad katalikų bažnyčios vadovo, popiežiaus Pranciškaus įgaliojimu, arkivyskupas Teofilius Matulionis paskelbtas palaimintuoju.

„Dabar mūsų tauta turės dar vieną sargą danguje“, – mišiose sakė G.Grušas. Jis pasakojo, kad T.Matulionis daugelį savo Kalėdų sutiko ir praleido nelaisvėje – kalėjime ar lageryje.

Arkivyskupas savo kalboje sakė, kad T.Matulionis būdamas lageryje rašė: „Linkiu, kad brangioje Lietuvoje įsiviešpatautų išganytojo užgimimo metu per angelus pranešta ramybė.“

T.Matulionis po mirties buvo apdovanotas Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi ir Vyčio kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Kvietė melstis už taiką

G.Grušas taip pat priminė, kad nors šiuo metu iš švenčiame didžiausias metų šventes, daug žmonių neturi namų ir gyvena karo zonose, nežinodami koks bus jų rytojus.

„Daug žmonių neturi namų, žmones blaško karas Ukrainoje ir kitose kraštuose. Lietuvoje taip pat daug žmonių neturi namų, gyvena nepritekliuje. Melskimės, kad pasaulyje įsivyrautų taika“, – sakė arkivyskupas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.