Kas tas Aleksandrovo ansamblis? Lietuva muzikantams parodė duris

Sekmadienį iš Sočio pakilęs lėktuvas, kuriame skrido Aleksandrovo ansamblio muzikantai, sudužo Juodojoje jūroje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:53 PM

Muzikantai turėjo koncertuoti rusų kariams Sirijoje. Šis ansamblis garsus ne tik Rusijoje, muzikantai rengia gastroles po užsienio valstybes.

Praėjusiais metais per Kalėdas Aleksandrovo ansamblis turėjo koncertuoti ir Lietuvoje. Turą po Europą A.Aleksandrovo ansamblis rengė „Sovietų Sąjungos pergalės Didžiajame tėvynės kare 70-mečiui paminėti“.

Tačiau kilus ažiotažui ansamblio pasirodymas neįvyko.

Šis ansamblis Vidurio ir Rytų Europoje vertinamas prieštaringai dėl Krymo aneksijos teisinimo ir sovietų kariuomenės šlovinimo.

Aleksandrovo vardo ansamblio choras, geriau žinomas kaip Raudonosios armijos, puikiai žinomas kaip sukūręs dainą apie Krymo okupantus.

Jausmingas dainos „Mandagūs žmonės“ priedainis skelbia, kad: „Mandagūs žmonės išsaugos Tėvynės šlovę ir garbę.“ Tai odė iki dantų ginkluotiems rusų kariškiams, kurie 2014 m. prieš pat referendumą pasirodė Kryme.

„Mandagių žmonių“ terminą naudojo ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, aiškindamas, kad šie kariai – savigynos būrių savanoriai, vėliau pripažinęs, kad iš tiesų Kryme atsiradę „mandagūs žmonės“ – Rusijos specialiųjų pajėgų kariai.

Šią ir daug Rusijos patriotinę dvasią keliančių dainų Raudonosios armijos choristai atvežė į Europą. Organizatoriai skelbia, kad netrukus ateis ir Baltijos valstybių eilė. Eksperto teigimu, pagrindinis Rusijos karinių artistų tikslas – kelti rusų kovinę dvasią, o kaimynų – sugniuždyti.

„Mes nusprendėme Lietuvoje koncerto neorganizuoti. Mums atsakė „Pramogų bankas“, „Compensa“ ir visos salės Visagine“, – praėjusiais metais sakė ansamblio atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.