Kauno miesto muziejaus darbuotojai mūru stojo už atleidžiamą direktorę

Daugiau kaip pusšimtis Kauno miesto muziejaus darbuotojų prašo miesto mero Visvaldo Matijošaičio ir kitų vadovų neatleisti iš pareigų muziejaus direktorės Ritos Garbaravičienės. Ji yra Kauno tarybos nario, buvusio Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus sutuoktinė.

Kauno miesto muziejus veikia Rotušėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno miesto muziejus veikia Rotušėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 4:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:34 PM

Dokumentą pasirašė 52 darbuotojai, jie tikino norintys tokiu būdu paneigti negatyvią nuomonę apie muziejaus vadovę R.Garbaravičienę, kuri šias pareigas ėjo penkerius metus. Darbuotojai tikino sužinoję, kad R.Garbaravičienę trauktis ragino V.Matijošaitis ir jo pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pasak darbuotojų, per šiuos metus muziejus pastebimai augo, tapo žinomas, matomas ir lygiavertis nacionaliniams muziejams.

Išaugus muziejaus fondams, ekspozicijos plotams, parodų bei lankytojų skaičiui, 2014 metais Kultūros ministerija suteikė muziejui II kategoriją, o šiuo metu muziejus atitinka I kategorijos reikalavimus.

„Per kelerius metus direktorė subūrė profesionalių, kompetentingų specialistų komandą, kurie pasitiki vadovės sprendimais, pritaria jos idėjoms ir mato perspektyvią muziejaus ateitį Kauno miesto kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime. Direktorė puikiai išmano muziejinį darbą, turi ilgametę patirtį ir neabejotinai geba vadovauti muziejui“, – rašoma pareiškime.

Kauno vicemeras Simonas Kairys patvirtino, kad Kauno miesto muziejui ketinama ieškoti kito vadovo.

„Išsiskyrė nuomonės dėl muziejaus koncepcijos. Direktorė mano, jog muziejus reikalingas saugoti eksponatus, o miesto vadovai norėtų, kad jis taptų atviras gyventojams“, – kalbėjo S.Kairys.

Šiuo metu muziejus įkurdintas Kauno rotušėje, lankytojų skaičius smarkiai išaugo, todėl esą geriau matomos ir problemos, ieškoma geriausių sprendimų.

„Muziejuje nėra tokių eksponatų, kad dėl jų stovėtų eilės žmonių“, – kalbėjo S.Kairys. Pasak jo, iškeldinti muziejaus į kitas patalpas nesiruošiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.