Vaikų svajonės: nuo lėlės iki dieninių užuolaidų

Vaikai dar gerokai iki švenčių pradeda galvoti, ko prašys dovanų. Tiesa, ne visiems vaikams užtenka tik paprašyti ir dovanos – jau pas juos. Tiems, kurių tėvai neišgali nupirkti to, ko vaikai nori labiausiai, į pagalbą skuba projektas „Vaikų svajonės“.

Per visus projekto gyvavimo metus jau įgyvendintos 35 tūkst. vaikų svajonės.<br>123rf.com nuotr.
Per visus projekto gyvavimo metus jau įgyvendintos 35 tūkst. vaikų svajonės.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 9:28 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:40 PM

Pusbrolių Juliaus Gregorausko ir Andriaus Čepkaus administruojamame puslapyje vaikusvajones.lt vaikai dalijasi svajonėmis, o norintieji gali pasirinkti kurią iš jų išpildyti. Svajonių puslapyje jau daugiau nei 2 tūkst. Jos labai įvairios – nuo lėlės barbės ar elektros bangomis valdomo automobilio, iki žieminių batų ar net dieninių užuolaidų.

Mintis kilo kalnuose

Idėja padėti įgyvendinti vaikų svajones pusbroliams kilo prieš septynerius metus, kopiant į aukščiausią Europos kalną.

„Įstrigome porai dienų, pūgos metu, kalnų trobelėje. Kalbėjomės ir kadangi abu darbuojamės IT srityje, nusprendėme kad technologijų pagalba būtų galima suvesti vaikus, kuriems reikia pagalbos, ir geros valios žmones, kurie mielai jiems pagelbėtų“, – pasakojo J. Gregorauskas.

Per visus projekto gyvavimo metus jau įgyvendintos 35 tūkst. vaikų svajonės. Puslapio kūrėjai tikisi šį skaičių šiemet padidinti dar 10 tūkst.

„Vaikai turi labai panašias svajones kaip ir jų bendraamžiai – juk jie vaikšto į tas pačias mokyklas, mato tas pačias reklamas televizijoje. Tad tokie žaislai kaip lėlės ir pultu valdomos mašinėlės yra vienos populiariausių svajonių. Tiesa, turint omenyje sudėtingas sąlygas, kuriomis tenka augti šiems vaikams, nieko keisto kad nemažiau svajojama ir apie šiltus žieminius batus, striukes, kepures ar pirštines“, – pasakojo vienas iš projekto kūrėjų.

Prašo ir užuolaidų ar komodų

Žiūrint į puslapyje skelbiamas vaikų svajones, akis užkliūna už ne visai vaikiškai atrodančių svajonių, tokių kaip dieninės užuolaidos, tapetai, bulvių tarkavimo mašinos ar komodos. Net nenorint kyla klausimas – ar tik tėvai nesinaudoja vaikų vardu prašydami tokių dalykų?

J. Gregorauskas pasakojo, kad visas vaikų svajones renka socialiniai darbuotojai, kurie lanko socialinės rizikos šeimas, kuriose šie vaikai auga.

„Jeigu suvedant svajones į puslapį iškylą kokių nors klausimų, visada kreipiamės į socialinius darbuotojus ir klausiame ar vaiko svajonė tikrai tokia. Brangesnes svajones dažniausiai prašome keisti paprastesnėmis, nes jos dažniausiai taip ir lieka neįgyvendintos.

Žinoma, tų svajonių būna įvairių ir viena ar kita iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek keista, bet jeigu vaikas tikrai svajoja apie bulvių tarkavimo mašiną, nes mėgsta bulvinius blynus, o mama neturi kaip jų pagaminti, arba tapetus, nes nori gyventi gražiame, tvarkingame kambaryje, kas mes tokie, kad smerktumėme?

Savo ruožtu, kiekvienas žmogus pats renkasi, kurią svajonę jis nori įgyvendinti, tad jeigu jam kyla kokių nors abejonių, gali paprasčiausiai to nedaryti. Nors tikrai yra nemažai tokių, kuriems tokios įdomesnės svajonės kaip tik dar patrauklesnės“, – pasakojo J. Gregorauskas.

Brangiausia svajonė – neįgaliojo vežimėlis

Puslapio „vaikusvajones.lt“ kūrėjai statistikos apie brangiausias ar neįprasčiausias svajones nekaupia. Tačiau J. Gregorauskas atsiminė, kad prieš keletą metų berniukas prašė specialaus neįgaliojo vežimėlio, kuris turėjo kainuoti apie porą tūkstančių eurų.

„Kai tik paskelbėme savo „Facebook“ puslapyje apie šį berniuko norą, dar tą pačią dieną atsirado net du svajonės pildytojai“, – sakė J. Gregorauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.