Gabiausias Ignalinos abiturientas atkirto jo kraštą įžeidusiam Andriui Užkalniui

Pritilus šventiniam šurmuliui galinga diskusijų banga užgriuvo Ignalinos kultūros ir sporto centrą. Internautams užkliuvo teatralizuoto kalėdinio koncerto ištrauka, kurioje vaizduotas sovietmetis.

G.Pakalka atsikirto A.Užkalniui.
G.Pakalka atsikirto A.Užkalniui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-28 15:04, atnaujinta 2018-02-09 20:25

Vieni teatralizuotą koncertą surengusius kultūros centro darbuotojus kaltina užsiimant sovietmečio propaganda, o kiti atkerta, kad lietuviai bijo savo paties šešėlio ir paprasčiausiai nesuprato renginio organizatorių subtiliai pateikto humoro.

„Džiaugiuosi įsiutinęs vatnikus, bet blogiau yra, kad tai tik simptomas. LTSR niekur nedingo, drakono galvos nenukapotos. Net putos drimba auksazūbėms kultūrininkėms: tiek metų kentėjo, nostalgijos tąsomos, tiek per rusų TV žiūrėjo olimpinį Mišą, dabar įsidrąsino pionierių praeitį viešai parodyt, visaip apsimetė, kad čia tik istorija (kaip ir su Žaliojo tilto skulptūromis), ir vis tiek gavo į dantis, žabos. Visi žvengia, kolūkiečiai susigėdę trina fotkes ir teisinasi. Ir jie ne tik Ignalinoje. Jų daug, ir tos sovietinės šiukšlės, mininčios „40-metį“, vis labiau įžūlėja“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ be užuolankų rėžė tinklaraštininkas Andrius Užkalnis.

Kiek anksčiau tekstu apie koncertą pasidalijęs kandžiais komentarais garsėjantis A.Užkalnis rašė: „Tai, kaip suprantu, į Ignaliną manęs nebekvies.“

Į tokį komentarą apie gimtąjį miestą sureagavo matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, fizikos ir geografijos egzaminus šimtukais išlaikęs Ignalinos gimnazijos abiturientais Giedrius Pakalka, šiuo metu studijuojantis Vilniaus universitete.

Jis komentaruose po A.Užkalnio pasidalintu tekstu parašė: „Reikėtų į Ignaliną ir nenorėti. Nes kai pakvies, tai bilietas bus į vieną pusę.“

G.Pakalka yra ne tik geriausias Ignalinos abiturientas – vaikinas Lietuvos vardą garsino ir tolimojoje Kinijoje bei kitose užsienio šalyse.

Jaunuolis trejus metus iš eilės laimėjo 9–12 kl. lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadą, keletą kartų buvo vienas iš geriausiai parašiusiųjų Nacionalinį diktantą. Jis net dvejus metus iš eilės vyko į pasaulinę geografijos olimpiadą. G. Pakalka trejus metus gavo „Lietuvos Maximalisto“ stipendiją, o „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ konkurse du kartus įveikė bendraamžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.