Rekordo iniciatorius restorano „Floros simfonija“ bendraturtis Henrikas Tautkus sakė, kad 4 valandas ruoštai picai iškepti ir pagaminti prireikė 15 kilogramų miltų, 8 kilogramų pievagrybių, 6 kilogramų saliamio dešros, 6 kilogramų šoninės, 6 kilogramų raudonųjų ir baltųjų svogūnų, 6 kilogramų kumpio, 3 kilogramų paprikos, 15 kilogramų sūrio, 6 kilogramų alyvuogių.
Naujojo pasiekimo liudininku tapęs kaunietis dainininkas Mindaugas Mickevičius–Mino pasirūpino, kad šis rekordinio dydžio patiekalas būtų pristatytas į Kauno Šv.Dvasios (Šilainių) bažnyčią, kur vyko šventinis renginys. Jis skirtas Šilainių mikrorajone gyvenančioms, organizacijos „Caritas“ globojamoms socialiai remtinoms šeimoms.
Rekordinę picą suvalgė maždaug 100 vaikų.
Pirmą kartą Lietuvoje rekordinė pica kepta 2009 metais Palangoje, šalia J.Basanavičiaus gatvės įsikūrusioje kavinėje „Floros simfonija“.
Picos skersmuo siekė 2 metrus 4 centimetrus. Rekordą užfiksavo agentūra „Factum“.
2010 – aisiais rugsėjo 1-osios proga Klaipėdos „Akropolyje“ įsikūrusi „Can Can“ picerija iškepė rekordinę 2,5 metrų skersmens picą.
Lietuvos rekordų knygoje užfiksuota ir storiausia pica. 2010 metais 5,9 cm storio patiekalas iškeptas Vilniaus picerijoje „Fokus pica“.
Didžiausios pasaulyje picos skersmuo siekia 37 metrus 4 centimetrus.