Seimo komitetas aptars organizuoto nusikalstamumo grėsmę nacionaliniam saugumui

Seimo Nacionalinio saugumo ir

„Priešiškos jėgos išnaudoja organizuotą nusikalstamumą, nusikalstamą pasaulį ir savo politinėms iniciatyvoms įgyvendinti. Tie dalykai nėra tik teoriniai“, – sakė NSKG pirmininkas Vytautas Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
„Priešiškos jėgos išnaudoja organizuotą nusikalstamumą, nusikalstamą pasaulį ir savo politinėms iniciatyvoms įgyvendinti. Tie dalykai nėra tik teoriniai“, – sakė NSKG pirmininkas Vytautas Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 6:39 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:31 PM

„Priešiškos jėgos išnaudoja organizuotą nusikalstamumą, nusikalstamą pasaulį ir savo politinėms iniciatyvoms įgyvendinti. Tie dalykai nėra tik teoriniai“, – BNS sakė NSKG pirmininkas Vytautas Bakas.

Į posėdį trečiadienį kviečiami Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Valstybės saugumo departamento atstovai.

„Ir dabar galiojančioje Nacionalinio saugumo strategijoje, ir būsimojoje, kurios projektą svarstome, kova su organizuotu nusikalstamumu, terorizmu yra viena iš savarankiškai įvardytų grėsmių“, – teigė Seimo komiteto vadovas.

Anot jo, nusikalstamų grupuočių taikiniu gali tapti šalies ekonomika, jai smūgį galima suduoti per pinigų plovimą.

„Taip pat pakalbėsime apie tai, kas galėtų mūsų tarnyboms padėti sėkmingiau įveikti tas grėsmes. Kiek žinau, buvo iniciatyvų, susijusių su teisės aktų pakeitimais. Norėtume išgirsti, kokių jiems priemonių daugiau reikėtų“, – BNS sakė V.Bakas.

Taip pat komiteto nariai planuoja išklausyti, kaip vyksta ta policijos reformos dalis, kuri susijusi su kriminaline žvalgyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.