Johnas McCainas: „Baracko Obamos atsakas į Rusijos kibernetinę ataką nebus reikšmingas“

Kadenciją baigiančio Jungtinių

J.McCainas teigė, kad JAV turėtų skirti daugiau lėšų kibernetiniam saugumui, nes jį užtikrinti yra sunkiau nei patiems vykdyti kibernetinius išpuolius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.McCainas teigė, kad JAV turėtų skirti daugiau lėšų kibernetiniam saugumui, nes jį užtikrinti yra sunkiau nei patiems vykdyti kibernetinius išpuolius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 8:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:14 PM

„Turėtume išgirsti pareiškimų, kad Obamos administracija imasi veiksmų. Aš juos sveikinu, bet jie yra labai, labai pavėluoti“, – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute ketvirtadienį sakė J.McCainas.

„Žinant Obamos administraciją, jie nebus reikšmingi ar rimti“, – pridūrė jis.

Pats politikas siūlo už tai Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir jo aplinkos žmonėms įvesti sankcijas.

JAV žvalgyba teigia, kad kibernetinėmis atakomis Maskva siekė kištis į šių metų rudenį vykusius šalies prezidento rinkimus, kad juos laimėtų išrinktasis šalies vadovas Donaldas Trumpas.

J.McCainas teigė, kad JAV turėtų skirti daugiau lėšų kibernetiniam saugumui, nes jį užtikrinti yra sunkiau nei patiems vykdyti kibernetinius išpuolius.

B.Obama atsakomųjų priemonių prieš Rusijos kibernetines atakas pažadėjo imtis likus kelioms savaitėms iki jo kadencijos pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.