Saulius Skvernelis apie praėjusius metus: „Indulgencijos neturi niekas“

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienio rytą įvertino praėjusių metų svarbiausius įvykius ir darbus. Kaip vieną iš svarbiausių įvykių Lietuvoje, jis išskyrė politinės korupcijos bylas ir džiaugėsi, kad „indulgencijos ir imuniteto neturi niekas“.

Saulius Skvernelis apžvelgė praėjusius metus: „Indulgencijos neturi niekas.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis apžvelgė praėjusius metus: „Indulgencijos neturi niekas.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 8:53 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:21 PM

„Vienas iš esminių įvykių, mano nuomone, tai rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą. Yra padaryti ar padaromi tam tikri pokyčiai, pakankamai kardinalūs mūsų politikoje, nes kai kurios partijos nepateko į Seimą. Parodė tam tikrus žmonių nusistatymus vienu ar kitu atžvilgiu“, – „Žinių radijo“ laidoje ketvirtadienį kalbėjo S.Skvernelis.

Pasak premjero, dar vienas iš įsimintiniausių ir visuomenę sukrėtusių dalykų, tai politinės korupcijos bylos.

„Kur parodė, kad mūsų šalyje teisėsauga turi galimybes ir ryžtą skaidrinti mūsų politinį gyvenimą. Turi stuburą ir galimybę parodyti, kam iš tiesų valstybėje priklauso valdžia – tai pirmiausia žmonėms, visuomenei.

Sprendimai, kurie yra padaryti, tikrai džiugina. Atėjo tas laikas, kai indulgencijos ar imuniteto nusikalstamų veiklų iš esmės neturi niekas šalyje. Tai labai svarbus taškas rodantis visuomenės pasitikėjimą valstybe“, – sakė premjeras.

Premjero nuomone, kiekvienas turėtų įvertinti ir apsispręsti, kam jis dirba, su kuo dirba ir kam tarnauja: „Jei mes kalbame apie valstybės tarnybą ir visą sektorių, kur paskirta tarnauti žmonėms ir valstybei, tai taip ir turėtų būti elgiamasi.“

Vieną iš svarbiausių darbų, kurie dar neatlikti, S.Skvernelis įvardijo emigraciją iš Lietuvos. „Tai vienas iš iššūkių. Turime suvaldyti ir pradėti atvirkščią procesą, skatinti žmones grįžti į tėvynę“, – sakė premjeras.

Tiek ekonomikos vystyme ir verslo augime yra svarbiausia ekonominiai ištekliai, trūksta žmonių, darbo jėgos ir dėl mažėjančio gyventojų skaičiaus kyla daug kitų problemų.

Kas negero atsitiko, kad žmonės palieka Lietuvą? „Viena iš priežasčių yra ekonominė. Tai mūsų galimybės dirbti, turėti gerai apmokamą ir orų darbą, galimybės yra ribotos“, – sakė S.Skvernelis.

Pasak jo, išlikęs nusivylimas švietimo sistema, požiūris į žmogų ir valdžios institucijas: „Tai vienas didžiausių iššūkių šitos Vyriausybės, kaip situaciją pakeisti“, – sakė jis.

Premjeras žvelgė į ateitį ir tikino, kad galbūt rezultatų po savaitės ar dviejų nebus, bet svarbu žmonėms suteikti perspektyvą, kad rezultatus jie matytų po metų ar dviejų.

Pasiteiravus apie tarptautinį įvykį, su kuriuo susidūrė, S.Skvernelis išskyrė terorizmo aktus.

„Parodė, kad XXI amžiuje turime tikrai esminį, rimtą ir tam tikra prasme nematomą priešą.

Požiūris tikrai turi keistis ir keisis. Jei anksčiau suabsoliutinome tam tikras žmogaus teises, kas yra labai svarbu, stebėjome ir stengėmės, kad bet koks galimas suvaržymas ir informacijos kaupimas, kėsinimasis į asmens privatumą, tai tie įvykiai, kurie įvyko Europoje, jie privertė atverti akis ir pajudėjo reikalingi teisės aktai, tarptautinis bendradarbiavimas ir kova su galimais iššūkiais“, – sakė premjeras.

Dar vienas svarbus pasaulio įvykis – tai JAV prezidento rinkimai ir Donaldo Trumpo atėjimas į valdžią: „Nuo jos politikos ir ekonomikos esame priklausomi visi“, – teigė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.