Nuteistas Vytautas Gapšys apie Darbo partiją nebenori net girdėti

Lietuvos Aukščiausiojo teismo (LAT) teisėjams baigus skaityti sprendimą dėl Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos, buvęs Seimo narys Vytautas Gapšys iš garbaus amžiaus gerbėjos gavo porą obuolių.

V.Gapšys vienintelis iš teisiamųjų lankėsi visuose teismo posėdžiuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Gapšys vienintelis iš teisiamųjų lankėsi visuose teismo posėdžiuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-30 16:49, atnaujinta 2018-02-09 20:07

Buvęs politikas šypsojosi: LAT sprendimas jo gyvenime nieko nepakeitė. Jis jau yra sumokėjęs 3,6 tūkstančio eurų baudą, kurią vasarį jam buvo skyręs Apeliacinis teismas.

Tai ne vienintelės už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą išlaidos – dešimt metų jis turėjo mokėti advokatams, tačiau 34 metų vyrui labiausiai gaila teismams ir apklausoms sugaišto laiko.

V.Gapšys vienintelis iš teisiamųjų lankėsi visuose teismo posėdžiuose.

„Ši byla tęsėsi ilgiau nei dešimt metų. Teismui tikrai buvo sunku, nes per dešimt metų viešų politinių argumentų buvo daugiau negu teisinių, o teisėjams reikėjo išskirti teisės esmę, viską išaiškinti ir sudėlioti į savas lentynėles“, – kalbėjo V.Gapšys.

Nors LAT sprendimas – galutinis ir neskundžiamas, V.Gapšys nėra tikras, kad ši istorija jau baigėsi. Dėl kai kurių, su pačia Darbo partija susijusių sprendimų, dar galima kreiptis į administracinį teismą.

Nors V.Gapšys nesutinka su jam pateiktais kaltinimais, kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą Strasbūre kol kas neplanuoja. Tai vėl užtruktų keletą metų.

Tas pats būtų atsitikę, jei LAT būtų patenkinęs prokuratūros prašymą ir bylą grąžinęs atgal Apeliaciniam teismui. „Gal kai kurie trūkumai ir būtų ištaisyti, bet pats procesas nebeatsipirktų: sugaištas laikas ir valstybės išlaidos būtų didesnės nei juo pasiekta nauda“.

Iš politikos pasitraukęs ir dviejose bylose minimas V.Gapšys įsitikinęs, jog teismai nesitęstų taip ilgai, jei būtų aiškesni įstatymai, todėl tiems, kurie liko politikoje palinkėjo „priimti įstatymus, kurie būtų ne tokie efektingi, bet efektyvūs“.

V.Gapšys pasakojo, jog dėl ilgai užtrukusios bylos patyrė nemažai nepatogumų: bankas nesutiko jam iš karto duoti paskolos.

Iš politikos pasitraukęs V.Gapšys toliau verčiasi individualia veikla, tačiau neatskleidė, kokia. „Užsiimu konsultacijomis: pajamų turiu, išgyventi galiu, daugiau laiko galiu praleisti su vaikais, o tai svarbiausia“.

LAT pripažino, kad už juodąją buhalteriją reikėjo nuteisti ir Darbo partiją, bet V.Gapšys apie tai kalbėti nebenori: „apie Darbo partiją tegul kalba Živilė Pinskuvienė, o man leiskite pailsėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.