Kauno opozicija siūlo diegti elektroninio balsavimo procedūras seniūnaičių rinkimuose

Ateinančių metų pradžioje Kaune

Kauno miesto savivaldybė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno miesto savivaldybė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 3:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:00 PM

„Kreipiausi į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių, siūlydamas rinkimų laiką darbo dienomis pratęsti bent dvi valandas ir sudaryti sąlygas kauniečiams už seniūnaičius pabalsuoti bent vieną dieną savaitgalį.

Kartu teigiu, kad seniūnaičių rinkimuose būtina įdiegti elektroninio balsavimo procedūras. Visa tai yra savivaldybės administratoriaus politinėje valioje, jo įsakymo išraiškoje ir šiuolaikinių technologijų atspindyje“, – sakė beveik dvi kadencijas Kauno miesto meru dirbęs konservatorius Andrius Kupčinskas.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas žurnalistams teigė, kad seniūnaičių veikla ir toliau nebus finansuojama. Tačiau pagal dabartinę tvarką numatyta, kad „seniūnaičiui su jo, kaip seniūnaičio, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto išlaidoms apmokėti gali būti skiriama išmoka, už kurią atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per metus. Šios išmokos dydį ir atsiskaitymo tvarką nustato Savivaldybės taryba“.

„Manau, kad yra tikslinga numatyti nors 72 tūkstančius eurų per metus (tai būtų po 1200 eurų kiekvienam seniūnaičiui per metus atsiskaitytinai) Savivaldybės biudžete. Tai nėra žymi suma, siekiant plėtoti vietos demokratiją ir tiesiogiai įsiklausyti į gyventojų rūpesčius bei viso miesto reikalus.

Taip pat tikiuosi, kad rinkimų dienomis balsavimo pradžioje ir pabaigoje bus nepasivarginta sukviesti visų kandidatus teikusių organizacijų atstovus, kad, jiems dalyvaujant, būtų užantspauduotos (patikrintos) balsadėžės, balsavimo biuleteniai būtų sunumeruoti ir atspausti ant specialaus popieriaus. Balsadėžės turėtų būti tinkamai saugomos, balsų skaičiavimo komisija sudaroma iš nepriklausomų nuo Administracijos atstovų, o balsai skaičiuojami skaidriai ir viešai“, – pasakyta A.Kupčinsko kreipimesi į Savivaldybės administracijos vadovą.

Opozicijos atstovai tikisi, kad 2017 metų pradžioje vyksiantys seniūnaičių rinkimai Kaune bus tinkamai organizuoti ir taps kauniečiams demokratijos, jų nuomonės pasireiškimo bei pilietinio aktyvumo akstinu. Ir kad kuo daugiau Kauno piliečių galės pareikšti savo pilietinę valią, dalyvaudami seniūnaičių rinkimuose tiesiogiai arba elektroniniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.