„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška užsiminė, kaip rinksis pavaduotojus

Naujasis valstybės valdomos

„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška užsiminė, kaip rinksis pavaduotojus.<br>T.Bauro nuotr.
„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška užsiminė, kaip rinksis pavaduotojus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-02 11:29, atnaujinta 2018-02-09 19:51

„Aš nesakau, kad sekantys (konkursai – BNS) nebus vykdomi, tai mūsų siekiamybė, jeigu tik mes turėsime laiko, turėsime galimybę greitai priiminėti sprendimus, vykdyti konkursus, mes link to eisime“, – interviu Žinių radijui pirmadienį sakė M.Bartuška.

BNS žiniomis, artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas į praėjusią savaitę atleisto generalinio direktoriaus pavaduotojo, Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus Stasio Gudvalio vietą.

„Aš manau, kad mes tikrai skaidriai ieškosime visos komandos pakeitimų, jeigu to reikės. Tam tikri greiti sprendimai dėl vieno konkretaus asmens man buvo būtini, nes įmonė skendi skandaluose, yra daug galbūt korupcinių elementų, tyrimų, ir į tokią veiklą žengti reikia pagalbos. Čia iš didelės pagalbos poreikio sprendimas“, – G.Bakano pasirinkimą komentavo M.Bartuška.

Jis tikino, kad G.Bakanu, kuris yra buvęs „Klaipėdos naftos“ administravimo direktorius, pasitiki, todėl jį pasirinko savo pavaduotoju.

„Aš manau, kad vėlgi visų pirma reikia įvertinti esamą situaciją, kad įmonė šiai dienai yra krizinėje situacijoje ir man reikėjo sprendimų labai greitų, ir kolegą Gerimantą, kadangi aš žinau, tai yra aukšto lygio profesionalas, kuris, manau, vienas geriausių kandidatų vesti įmonę į priekį“, – tikino M.Bartuška.

G.Bakanas „Klaipėdos naftoje“ dirbo nuo 2012-ųjų, o iki tol daugiau nei 11 metų dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje, kur vadovavo Analizės skyriui.

Nuo antradienio įmonėje nebedirbs šalių susitarimu atleisti buvusio įmonės vadovo Stasio Dailydkos dešiniąja ranka laikytas jo pavaduotojas Albertas Šimėnas bei S. Gudvalis, kuriam dar 2013 metais buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu STT tyrime dėl galbūt neskaidrių didelės vertės geležinkelių remonto ir statybos konkursų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.