STT užkliuvo Santariškių ir Kauno klinikų įrangos pirkimai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos specialistai, atlikę Santariškių klinikų ir Kauno klinikų korupcijos viešuose pirkimuose rizikos analizę, siūlo skaidrinti šių įstaigų organizuojamus prekių, paslaugų ir darbų viešuosius pirkimus.

STT užkliuvo Santariškių ir Kauno klinikų įrangos pirkimai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
STT užkliuvo Santariškių ir Kauno klinikų įrangos pirkimai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 11:36 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:51 PM

Atsitiktinės atrankos tvarka pasirinkus ir išanalizavus minėtų klinikų viešuosius pirkimus, susijusius su laboratorinei įrangai eksploatuoti reikalingais reagentais, nustatyta situacijų, kai pirmiausia panaudos būdu įsigyjama reikalinga laboratorinė įranga, o vėliau, eksploatuojant šią laboratorinę įrangą, atskirais viešaisiais pirkimais įsigyjami tos laboratorinės įrangos eksploatacijai reikalingi reagentai ar eksploatacinės medžiagos.

Tokia darbo praktika sudaro sąlygas reikalingų reagentų ar eksploatacinių medžiagų tiekėjų pranašumui, nes panaudos būdu įgytai laboratorinei įrangai dažniausiai tinka tik tam tikrų tiekėjų reagentai ar eksploatacinės medžiagos.

STT pareigūnai siūlo tobulinti tyrimams atlikti reikalingos laboratorinės įrangos pirkimų vykdymo mechanizmą, taip pat efektyviau užtikrinti viešųjų pirkimų pažeidimų prevencinę kontrolę šiose medicinos įstaigose.

Taip pat siekiant mažinti korupcijos riziką būtina užtikrinti, kad klinikos informaciją apie sudarytas viešojo pirkimo sutartis, jų pakeitimus ir laimėjusių dalyvių pasiūlymus laikydamosi terminų viešintų per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą (CVP IS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.