Vilniaus P.Vileišio progimnazijos tėvai neapsikentė – dėl direktorės kreipėsi į prezidentę

Vieną po kitos Vilniaus mokyklas purto skandalai. Daugelis dar nepamiršo „Laisvės“ gimnazijoje kilusio mokinių maišto, kuriuo jie reikalavo į darbą grąžinti atleistą mokytoją, tebekalbama ir apie P.Vileišio progimnazijos direktorę, kurios veiklą prokuratūrai apskundė pats Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Neapsikentę mokykloje tvyrančios įtampos, vadovės Danutės Kazakevičienės patyčių ir jos padarytų pažeidimų, mokinių tėvai parašė atvirą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei.<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
Neapsikentę mokykloje tvyrančios įtampos, vadovės Danutės Kazakevičienės patyčių ir jos padarytų pažeidimų, mokinių tėvai parašė atvirą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei.<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 11:39 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:42 PM

„Dažnas jūsų klausia manęs, kaip bus su Petro Vileišio progimnazija, kurioje irgi netrūksta dėmesio vertų istorijų (tarp jų – ir keisti finansiniai sprendimai, ir abuojus požiūris į patyčių problemą), o vadovės reakcija – šalta, gynybinė, atsiribojanti.

Atsakau. Elgsiuosi lygiai taip pat – neleisiu, kad puikių Vilniaus mokyklų ir gerų jų vadovų reputaciją terštų nepateisinami atvejai, netoleruosiu negerovių, neveiklumo ir galbūt net korupcijos.

Todėl savivaldybė jau kreipėsi į prokuratūrą dėl galimai progimnazijos turtą pasisavinusios ir su tėvų bendruomene jau kurį laiką konfliktuojančios direktorės.

Paaiškėjo, kad iš mokyklos įsteigto labdaros fondo per keletą pastarųjų metų buvo padaryta lėšų pervedimų į mokyklos direktorės sąskaitą banke.

Tikiu, kad teisėsauga išsiaiškins, o mes galėsime priimti atitinkamus sprendimus“, – savo socialinėje „Facebook“ paskyroje skelbė R.Šimašius.

Parašė laišką prezidentei

Neapsikentę mokykloje tvyrančios įtampos, vadovės Danutės Kazakevičienės patyčių ir jos padarytų pažeidimų, mokinių tėvai parašė atvirą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos tėvai ir mokytojai ilgiau nei 6 mėn. (nuo 2016 metų pavasario) rašo skundus Vilniaus miesto savivaldybei ir kitoms institucijoms dėl susidariusios sudėtingos situacijos progimnazijoje, tačiau iki šiol jokių esminių priemonių nėra imamasi.

Tuo metu vaikams daroma nepataisoma žala – progimnaziją paliekant geriausiems mokytojams neužtikrinama ugdymo kokybė, vaikai nuolat jaučia įtampą ir patiria nesaugumo jausmą. Administracija meluoja ir taiko psichologinį spaudimą mokytojams, manipuliuoja informacija, ją iškraipo“, – rašoma tėvų laiške.

Tėvai laiške dėstė, kad dėl direktorės D.Kazakevičienės mokykloje tvyro blogas psichologinis, etinis ir darbo klimatas. Taip pat, pasak tėvų, mokykloje vyrauja patyčių atmosfera, kurią patvirtina Nacionalinio egzaminų centro 2016 m. pavasarį vykdytos ataskaitos rezultatai.

„ Nuolatiniai patyčių atvejai ne tik tarp vaikų, bet ir tarp vadovybės bei mokytojų, tarp mokinių ir mokytojų yra slepiami vadovaujantis logika „niekas nežino – problemos nėra“. Prieš 1,5 mėn. progimnazijoje įvyko patyčių atvejis prieš pirmoką, kuriame dalyvavo ne tik 8-okai, bet ir mokytoja – filmuojamos patyčios buvo įkeltos į interneto puslapį“, – dėstė tėvai.

Laiške rašoma ir apie neskaidrų progimnazijos lėšų naudojimą, neužtikrinamą mokytojų kompetenciją, per didelę mokytojų kaitą ir kitas iškilusias problemas.

„Tėvai tikėjo, kad situaciją galima išspręsti aktyviai, konstruktyviai ir teisėtai bendradarbiaujant su steigėju ir atsakingomis institucijomis. Tik dėl tėvų pastangų ir įkalbinėjimų 2016 m. lapkričio mėnesį vyresnieji vaikai atsisakė organizuoti piketus ir kitas viešas akcijas.

Jei direktorės D. Kazakevičienės nušalinimo klausimas nebus operatyviai išspręstas, kitos laisvės bangos tėvai neslopins“, – laiške prezidentei rašė moksleivių tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.