Algirdas Butkevičius prakalbo apie savo klaidas ir būsimus socialdemokratų lyderius

Lietuvos socialdemokratų partija nesvarsto galimo pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos. Tai trečiadienio popietę patvirtino Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius tarė galutinį žodį dėl koalicijos su „valstiečiais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius tarė galutinį žodį dėl koalicijos su „valstiečiais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 5:34 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:31 PM

„Šiuo metu nėra jokios diskusijos dėl koalicinės sutarties peržiūrėjimo. Šiuo metu niekas partijoje šiuo klausimu nebediskutuoja. Dabar emocinis laukas tikrai yra ramus.

Visi nusiteikę artėjančiam partijos suvažiavimui. Tas straipsnis visiems buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Skambino skyrių pirmininkai ir Seimo nariai klausė, kas čia pasidarė“, – trečiadienį komentavo A.Butkevičius.

Pripažino, ką padarė ne taip

Pasak partijos pirmininko, diskusijos vyko anksčiau – valdybos, prezidiumo ir tarybos posėdžiuose ir susitikime su skyrių pirmininkais. Dabar koalicijos klausimas neaptarinėjamas.

„Mūsų tikslas dirbti koalicijoje ir prisidėti savo politine patirtimi. Kad visuomenė pamatytų, jog socialdemokratai atėjo į koaliciją ne dėl to, kad užsiimtų kažkokia propaganda, bet kad realiai galėtų panaudoti savo patirtį sprendžiant Lietuvos problemas“, – kalbėjo buvęs premjeras.

A.Butkevičius grįžo į rinkimų laikotarpį ir pripažino, kad pats ne viską padarė tinkamai. Jis taip pat pridūrė, kad pralaimėjus rinkimus visuomet būna kaltas vadovas arba sporte – treneris.

„Tikrai taip nėra, kad pats būčiau viską padaręs (gerai. – Red.). Įsivaizdavau, kad darbą su skyriais atliks mano pavaduotojai, kurių yra net 13, o aš dirbsiu Vyriausybėje ir darbas bus aiškiai pristatomas visuomenei suprantama kalba.

Rinkimų kampanijos metu nedirbau su skyriais ir čia matau didžiulę problemą, nes tarp partijos valdžios, pirmininkų ir skyrių įvyko didžiulis atotrūkis. Manau, kad man reikėjo iki rinkimų likus mėnesiui ar dviem įsijungti į rinkimų kampaniją, ko tikrai nepadariau“, – sakė socialdemokratas.

Gegužės 6 dieną vyks Socialdemokratų partijos suvažiavimas ir pirmininko rinkimai. Pasiteiravus, ką palaikys, A.Butkevičius neatsakė tiesiai šviesiai.

„Mano nuomone, dabar populiariausia iš politikų, kurie turi patirtį, – tai Vilija Blinkevičiūtė. Iš jaunimo matau galimus tris lyderius – ryškesni yra Gintautas Paluckas ir Mindaugas Sinkevičius, o trečias daugiau dirbantis jam pavestą darbą – tai Justas Pankauskas“, – sakė A.Butkevičius.

Laukia, kol išspręs vidaus problemas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį sulaukė socialdemokratų patikinimo, kad jie tikrai nesiruošia persvarstyti koalicijos sutarties ir vertinti jos iš naujo.

„Kol nebus aiškiai sutvarkyta lyderystė Socialdemokratų partijoje, tai aišku, kad tos vidaus įtampos bus. Tai negali būti naudinga jokiai koalicijai ir dėl to linkime socialdemokratams išsirinkti demokratiniu būdu naują vadovybę ir sėkmingai darbuotis Seime bei koalicijoje.

Ten yra tiesiog vidinės diskusijos. Žmonės išsako savo nuomones, o nuomonių yra daug, partija yra didelė ir ten taip pat yra tų pamąstymų, galbūt partija turėjo likti opozicijoje. Mums buvo pasakyta, kad nereikia į juos reaguoti niekaip, kaip kažkokia abejone tuo, ar partija nori būti koalicijoje, ar nenori. Jeigu kas nors pasikeis – mus informuos. Aš esu ramus dėl to“, – sakė R.Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis Seime taip pat pastebėjo skirtingas socialdemokratų nuomones. Jis teigė, kad nėra aiškios vertybinės dalies. „Jie turi susitarti dėl vertybių ir partijos rinkimai tuos klausimus padeda išspręsti. Mums būtų lengviau dirbti koalicijoje, kai žinotume, kokie yra vertybiniai požiūriai į vieną ar kitą dalyką, o dabar kartais iškyla tokių klausimų.“

R.Karbauskis sakė, kad tiek socialdemokratams, tiek konservatoriams linki išspręsti savo vidaus problemas, išsirinkti partijų vadovybę ir  su ja „valstiečiai“ žada sėkmingai dirbti ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.