Dar vienas STT kirtis – nusitaikė į VMI vadovą Dainorą Bradauską

Finansų ministerija gavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštą dėl galimai korupcinės Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo Dainoro Bradausko veiklos ir pradėjo tarnybinio nusižengimo tyrimą.

D.Bradauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Bradauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-04 16:56, atnaujinta 2018-02-09 19:32

STT socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad nepradėjo ikiteisminio tyrimo D.Bradausko atžvilgiu.

„Valstybinė mokesčių inspekcija yra viena svarbiausių šalies institucijų, todėl jos vadovo veikla neturi kelti jokių abejonių“, – sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, tyrimo laikotarpiu D.Bradauskas bus nušalintas nuo einamų pareigų, kai tik pasibaigs jo laikino nedarbingumo laikotarpis.

„Kadangi VMI negali gyventi šešėlyje,  tyrimą atliksime kuo greičiau ir informuosime visuomenę“, – BNS sakė V.Šapoka. 

Pasak jo, ketvirtadienį laikinuoju VMI vadovu turėtų būti paskirtas vienas iš VMI viršininko pavaduotojų. Jais dirba Artūras Klerauskas, Vygantas Ivanauskas ir Virginijus Narvilas. 

VMI atstovas spaudai Darius Buta teigė negalintis suteikti jokios informacijos.

„Nežinau viršininko pozicijos, nes jis šiandien serga. Nieko negalime komentuoti, nes Mokesčių inspekcija apie tai nebuvo informuota“, – sakė D.Buta.

Tačiau trečiadienio vakarą D.Buta socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad neturi jokios svarbios informacijos apie įvykį. 

„Turiu kažką pasakyti. Ką? Ką? Ogi tai, kad visi išgirdome, kad VMI vadas out kuriam laikui arba visam. Kodėl? Nežinau. Jūs žinote? Pasidalinkite su mumis. Už ką, kodėl taip poukšt ir įvyko? Nežinau. Gavome iš Finansų ministerijos pranešimą spaudai. Jūs gavote. Vadovo šeima, kiek žinau, per atostogas sirgo. Jis šiandien davė žinią, kad serga. Arba serga, arba daro ne visai teisingai, kad nekelia, – rašė D.Buta. – Taip. Visai VMI (bent jau kiek aš žinau) tai yra staigmena.“

VMI atstovas negalėjo atsakyti, iki kada D.Bradauskui suteiktas nedarbingumas. Jis taip pat žadėjo susisiekti su vadovu D.Bradausku ir vėliau plačiau pakomentuoti situaciją.

D.Bradauskas yra buvusio Seimo nario verslininko Broniaus Bradausko sūnus. 2015 metais socialdemokratas B.Bradauskas buvo priverstas atsistatydinti iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų, nes D.Bradauskas pradėjo vadovauti VMI.

VMI vadovo pareigas D.Bradauskas ėjo nuo 2015-ųjų balandžio.

Finansų ministrui – S.Skvernelio parama

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė remiantis finansų ministro Viliaus Šapokos poziciją dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo D.Bradausko veiklos tyrimo. 

Gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštą Finansų ministerija nusprendė D.Bradauską nušalinti nuo pareigų ir pradėti tarnybinio nusižengimo tyrimą. 

„Premjeras informuotas apie finansų ministro sprendimą dėl VMI viršininko D.Bradausko ir palaiko ministro poziciją bei veiksmus. Įtarimus dėl VMI vadovo veiklos būtina ištirti ir priimti reikiamus sprendimus“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas. 

„Skaidri VMI veikla, pasitikėjimas šia institucija, taip pat efektyvus mokesčių administravimas ir rezultatyvi kova su šešėliu yra vienas Vyriausybės prioritetų“, – pridūrė jis. 

Finansų ministerija trečiadienį pranešė, kad iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gavo raštą dėl galimai korupcinės D.Bradausko veiklos ir pradėjo tarnybinio nusižengimo tyrimą. 

Anot ministerijos, tyrimo laikotarpiu D.Bradauskas bus nušalintas nuo pareigų, kai tik pasibaigs jo laikinas nedarbingumas. 

STT vadovas Saulius Urbanavičius BNS sakė, kad jo vadovaujama tarnyba „mato drausminio nusižengimo požymių“. Jis nedetalizavo, kokia veikla sukėlė įtarimų. STT paprastai tiria korupcinius nusikaltimus. 

Su pačiu D.Bradausku BNS susisiekti kol kas nepavyko. 

VMI vadovu D.Bradauskas paskirtas 2015 metų balandžio viduryje. Iki tol nuo 2014 metų liepos jis laikinai ėjo VMI viršininko pareigas, kai tuometinis finansų ministras Rimantas Šadžius nepratęsė nuo 2005 metų spalį dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos. 

51-erių D.Bradauskas yra buvusio Seimo nario Broniaus Bradausko sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.