Po Ramūno Karbauskio kreipimosi į VSD – griežtas Andriaus Kubiliaus atsakymas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų

Seimo narys A.Kubilius (dešinėje) pasveikino R.Karbauskio iniciatyvą ir vylėsi, kad tai padės atsakyti į visuomenei kylančius klausimus.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Seimo narys A.Kubilius (dešinėje) pasveikino R.Karbauskio iniciatyvą ir vylėsi, kad tai padės atsakyti į visuomenei kylančius klausimus.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 1:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

LVŽS pirmininkas asmeniškai teikia pareiškimą Vilniaus apylinkės prokuratūrai su prašymu pradėti tyrimą pagal požymius nusikalstamos veiklos, numatytos Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalyje – dėl nenustatyto asmens neteisėtų veiksmų, tai yra tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo per visuomenės informavimo priemones.

R.Karbauskis kreipėsi ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD) – pažymėjo, kad įgyvendintų veiksmų visuma atitinka hibridinio karo II fazę, kai vykdomos specialiosios operacijos siekiant klaidinti politikos ir karinius lyderius koordinuotomis diplomatinių kanalų, žiniasklaidos ir aukščiausių vyriausybės bei karinių agentūrų priemonėms, platinant fiktyvius duomenis, įsakymus, nurodymus ar instrukcijas.

Dėl šių aplinkybių R.Karbauskis pažadėjo visokeriopai bendradarbiauti su VSD keičiantis informacija, o pasitvirtinus duomenims apie kenkėjišką veiklą prašo imtis priemonių jai užkardyti.

„Galima toleruoti agresyvią ir dalykišką kritiką, tačiau atviro melo fabrikavimą ir skleidimą viešoje erdvėje prieš pat lemiamus Seimo rinkimų balsavimus vertinu tik neigiamai.

Nors visuomenė ir žiniasklaida parodė informacinį raštingumą ir sąmoningumą liūdnu šypsniu palydėdama oponentų ar valstybės išorės priešų veiklą, teisėsaugos institucijos turėtų išsamiau išanalizuoti ir pateikti savo išvadas“, – sako Seimo narys R.Karbauskis.

A.Kubilius paragino atsakyti į klausimus patį R.Karbauskį

R.Karbauskiui kreipusis į Generalinę prokuratūrą ir Valstybės saugumo departamentą dėl paskelbtos pažymos apie jo verslo galimus ryšius su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, Seimo narys Andrius Kubilius pasveikino R.Karbauskio iniciatyvą ir vylėsi, kad tai padės atsakyti į visuomenei kylančius klausimus.

„Iš Ramūno Karbauskio elgesio ir tos garsiosios pažymos viešo aptarinėjimo susidaro vaizdas, kad pats R.Karbauskis ją ir atidavė naujienų tinklalapio žurnalistams. Tikrai manau, kad iniciatyva kreiptis į prokurorus ir VSD yra gera ir tinkama. Tikiuosi, kad tai leis ir pačiam R.Karbauskiui pagaliau atsakyti į esminius klausimus, kurie kyla visuomenei dėl jo verslo. Taip pat į šiuos klausimus atsakyti galėtų padėti ir kreipimąsi gavusios tarnybos“, – teigia A.Kubilius.

Parlamentaras taip pat priminė, kad viešai yra pateikęs R.Karbauskiui 7 klausimus dėl jo verslo ir veiklos ryšių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, bet atsakymų į šiuos klausimus nėra sulaukęs iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.