Viktoras Pranckietis: „Nenorėčiau, kad išgėrę daužytų žmones“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis palaiko Kelių eismo taisyklių sugriežtinimą ir nuobaudų didinimą, kai vairuotojai prie vairo sėda girti.

Seimo pirmininkas: „Nenorėčiau, kad išgėrę daužytų žmones“.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkas: „Nenorėčiau, kad išgėrę daužytų žmones“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-04 08:37, atnaujinta 2018-02-09 19:36

Pasiteiravus, ar pritaria už siuntimą į belangę, kai neblaivus vairuotojas į alkoholio matuoklį įpučia daugiau nei 1,5 promilės, V.Pranckietis sako pritariantis, kad žmonės nevažinėtų girti.

„Turime rūpintis, ne kokios pasekmės po to, bet kad tų pasekmių nebūtų. Turbūt kiekvienas sėsdamas prie vairo turi net negalvoti, kiek yra išgėręs, o pagalvoti, kad sėdu neišgėręs, ir tai yra siekinys, kad nesėstų.

Kai per metus tūkstantį žmonių sužeidžia, o pusantro šimto žūsta. Nėra bėdos sėsti išgėrus? Kodėl mes švis svarstome tokį klausimą. Turėtų būti kategoriška nuostata: jokių promilių ir gradacijos. Kalbu kaip tėvas, brolis. Bet nenorėčiau, kad išgėrę daužytų žmones“, – Žinių radijui trečiadienio rytą sakė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis mano, kad geriausiai tai įvertinti galėtų žmonės, kurių artimieji buvo sužeisti girto žmogaus.

Nuo Naujųjų metų panaikinta administracinė atsakomybė už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai kraujyje nustatyta daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio.

Už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė, o vairuotojui grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienų metų. Taip pat numatyta galimybė atimti teisę vairuoti nuo 1 iki 3 metų ar net konfiskuoti turtą, šiuo atveju automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas