Vytautas Bruveris. Fortepijonas – ir cirke fortepijonas

Įdomu, kaip reaguotumėte, jeigu prie jūsų gatvėje kaulydamas eurų „autobusui namo“ pristotų ne koks nors perėjūnas, o pats visos Lietuvos pirmininkas, vienas turtingiausių šalies žmonių R.Karbauskis? Ir pristotų ne vienas, bet su visu jo vadovaujamu Seimo Kultūros komitetu, o pinigų prašytų Seimo vardu?

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 8:05 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:36 PM

Tikriausiai pamanytumėte, kad arba jūs pats per šventes per daug sriūbtelėjote, arba R.Karbauskis, niekuomet gyvenime nevartojęs nei alkoholio, nei kavos, užmynė ant kamščio.

O kaip kitaip gali galvoti išgirdęs oficialų R.Karbauskio kreipimąsi į visus geros valios lietuvius šalyje ir pasaulyje, kad jie nupirktų Seimui naują fortepijoną? Mat tas muzikos instrumentas, kuris riogso parlamento rūmų fojė ir kuriuo skambinama įvairių renginių metu, – „kaip eiliniuose kultūros namuose eiliniame kaime“. O juk Seimas – ne tik politinis, bet ir kultūrinis Lietuvos centras.

Nuo sudrebinusio viešuomenę kreipimosi jau prabėgo virtinė ne tik šventinių dienų, tačiau tų geros valios lietuvių kaip nėra, taip nėra.

Turbūt tie lietuviai mąsto gana bukai: „Na, jeigu jums reikia, patys ir nusipirkit. Va, neseniai automobilių nuomą nusibraukėt, tai solidžiai sutaupysit. Pagaliau jei nėra eurų biudžete, tai ir pats idėjos autorius, švelniai tariant, ne skurdžius! O gal jis baiminasi, kad, paaukojęs fortepijonui, susigundys atverti piniginę ir viso orkestro instrumentams?“

Juokas juokais, bet išties sunku susigaudyti, ko tuo kreipimusi siekta. Juk sunku patikėti, kad tiesiog tiesmukai išėjo į gatvę su ištiesta ranka.

Gal tikrina visuomenės gerą valią ar bando surengti kokią nors tautos meilės Seimui paliudijimo akciją? Vėl gudriai mėgina nukreipti piliečių dėmesį nuo realių problemų?

O gal viskas daug paprasčiau? Kaip pasakytų ne klasikinės muzikos, o cirko mėgėjas: po rinkimų vieni klounai išnyko, bet juos pakeitė kiti, gal net juokingesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.