Bronius Bradauskas apie sūnų: „Sakiau jam nebūti VMI vadovu“

Neklausė tėvo, prisišaukė bėdą. Kovojo su stambiaisiais ir sulaukė atsako. Taip Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko situaciją apibūdino jo tėvas buvęs Seimo narys Bronius Bradauskas.

B.Bradauskas pasakojo nenorėjęs, kad sūnus užimtų VMI vadovo kėdę, ir ne kartą jam tai sakęs, tačiau sūnus jo neklausęs.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
B.Bradauskas pasakojo nenorėjęs, kad sūnus užimtų VMI vadovo kėdę, ir ne kartą jam tai sakęs, tačiau sūnus jo neklausęs.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:28 PM

Užkliudė turtinguosius?

Daugiau nei pusantrų metų VMI vadovavęs 51-erių D.Bradauskas tapo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) taikiniu – trečiadienio vakarą pranešta, kad Finansų ministerija trečiadienį gavo STT raštą dėl galimos korupcinės D.Bradausko veiklos ir pradėjo tarnybinį tyrimą.

Jo tėvas, buvęs ilgametis Seimo narys socialdemokratas B.Bradauskas sakė, kad ši žinia buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus.

„Vakar buvo medžiotojų tarybos posėdis, grįžau vėlai ir staiga išgirdau per televiziją. Kadangi jam sukilusi aukšta temperatūra, su žmona pakalbėjome ir nusprendėme, kad geriau neskambinti vakare, iš ryto nuvažiuoti pasikalbėti, nes jis labai nervinasi“, – važiuodamas pas sūnų portalui lrytas.lt kalbėjo B.Bradauskas.

Jis pasakojo nieko nežinantis apie susidariusią situaciją ir su sūnumi Dainoru kalbėjęs pirmadienį. Tądien jis tėvui pasigyrė: „Įvykdėme biudžetą, priverčiau stambiuosius mokėti mokesčius.“

Tada B.Bradauskas patarė sūnui būti atsargiam, kad tie stambieji keršydami nepakištų kojos. „Jis mane ramino, sakė: „Tėti, aš su jais pakariausiu.“ Va, pakariavo“, – sakė B.Bradauskas.

Dar 2015 metų balandį, kai tik pradėjo eiti naujas pareigas, D.Bradauskas portalui lrytas.lt teigė, kad ketina labiau domėtis užsienyje pinigus laikančių turtuolių pajamomis.

„Jau šiemet (2015 metais – red.) pradėsime gauti informaciją iš ES apie mūsų gyventojų nekilnojamąjį turtą, pajamas iš nekilnojamojo turto sandorių, darbo pajamas“, – tąkart sakė D.Bradauskas, kurio vienas iš deklaruotų tikslų buvo VMI padaryti moderniausia viešąja įstaiga Lietuvoje.

Nenorėjo, kad vadovautų VMI

B.Bradauskas sakė nė neįsivaizduojantis, kas galėjo patraukti STT dėmesį: „Aš nežinau, kas ten per drausminis pažeidimas... Jeigu dėl tos išmaniosios mokesčių sistemos, tai ten dar Modesto Kaseliausko (buvusio VMI vadovo. – Red.) pradėti reikalai, pirkimai daryti... Bijau pasakyti, pasikalbėsiu su juo ir žiūrėsiu, kas ten gali būti.“

B.Bradauskas pasakojo nenorėjęs, kad sūnus eitų VMI vadovo pareigas, ir ne kartą jam tai sakęs, tačiau sūnus  neklausęs.

„Aš jam sakiau nekariauti, nes mafija visada stipresnė. Jis neklausė manęs. Neklausė ir tada, kai sakiau neiti į viršininkus, sakiau dirbti, kur dirbo pavaduotoju, ir tiek. O jis man sakė, kad reikia tvarką daryti, bet kaip vienas žmogus tą tvarką padarys?

Aš nenorėjau, kad jis būtų VMI viršininkas, nes matau ir žinau, kas dedasi. Pažįstu savo sūnaus charakterį ir žinojau, kad jis kariaus, bet nebūtinai iš to karo išeis kaip nugalėtojas“, – apie sūnų kalbėjo B.Bradauskas.

Kelia versijas

Po pokalbio su sūnumi B.Bradauskas sakė, kad D.Bradauskas jaudinasi ir yra labai liūdnas dėl susiklosčiusios situacijos. Tiesa, neslėpė, kad sūnus turi savo versiją.

„Pats nežino, iš kur tie kaltinimai, tik spėja, kad tai yra „VP Market“ tarpusavio kovos, nes viena pusė, tik nežinau kuri – ar Nerijaus Numavičiaus, ar Mindaugo Marcinkevičiaus, kreipėsi į VMI, norėdama inspekcijos rankomis sutvarkyti savo vidinius reikalus.

Kadangi Mokesčių inspekcija atsisakė tai daryti, patikrino ir nerado preteksto imtis kitų veiksmų, nes tai ne jų reikalai, tai, kaip sūnus spėja, kažkuri pusė jį apskundė STT ar kur, aš nežinau“, – pasakojo B.Bradauskas.

Pats D.Bradauskas naujienų agentūrai BNS situaciją žadėjo plačiau pakomentuoti pirmadienį. Jis teigė norįs susipažinti su visa medžiaga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.