Marijampolės teismas išnagrinėjo direktoriaus smurto prieš mokinę bylą

Ketvirtadienį Marijampolės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius Sigitas Virbickas kaltinamas smurtu prieš mažametę mokinę.

Marijampolės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje mokyklos direktorius S.Virbickas (stovi) kaltinamas smurtu prieš mažametę mokinę. Kaltinamąjį gina advokatas K.Kalinauskas, buvęs Marijampolės policijos komisariato viršininkas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje mokyklos direktorius S.Virbickas (stovi) kaltinamas smurtu prieš mažametę mokinę. Kaltinamąjį gina advokatas K.Kalinauskas, buvęs Marijampolės policijos komisariato viršininkas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2017-01-05 10:33, atnaujinta 2018-02-09 19:28

Kaltinime teigiama, jog S.Virbickas penktokei sukėlė fizinį skausmą, kai mergaičių rūbinėje ją tampė už ausies, už kaklo ir, sugriebęs už riešo, mergaitę ištempė į koridorių.

Kūno kultūros pamoką penktokams turintį direktorių suerzino tai, kad mokinės gerokai vėlavo į pamoką, todėl nuėjo jų ieškoti.

Pirminiais duomenimis, viena iš mokinių užrėmė rūbinės duris ir neleido direktoriui jų atidaryti.

Kai S.Virbickas galop pateko į persirengimo kambarį, nebesuvaldė įsiūčio ir sugriebė vienuolikametę.

Direktorius savo kaltę pripažįsta tik iš dalies.

Jis prieš kurį laiką Marijampolės savivaldybės tarybai buvo parašęs prašymą atleisti iš darbo, tačiau greitai jį atsiėmė, nes sulaukė dalies mokytojų kolektyvo bei tėvų palaikymo.

Grupė jų lankėsi savivaldybėje, prašydami neatleisti direktoriaus, nes jis yra geras vadovas.

S.Virbickas pedagogu dirba 37 metus, Mokolų mokyklai vadovauja devynerius. Šioje Marijampolės priemiestyje esančioje mokykloje mokosi nemažai miesto vaikų.

Po direktoriaus incidento su mažamete mokine Marijampolės savivaldybėje buvo sudaryta speciali komisija. Ji, pasiaiškinusi situaciją, tarybai pasiūlė atleisti S.Virbicką iš darbo.

Sužinojęs šias išvadas direktorius vėl parašė prašymą atleisti jį iš darbo ir prašo išmokėti jam kompensaciją už nepanaudotas 153 atostogų dienas bei kelių mėnesių jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio kompensaciją.

Kiek bus išmokėta S.Virbickui, sausio 9-ąją posėdyje nuspręs Marijampolės savivaldybės tarybos nariai. Mokyklų direktoriai priimami bei iš darbo atleidžiami tarybos sprendimu.

Ketvirtadienį buvo paviešintas dar vienas sprendimo projektas dėl S.Virbicko atleidimo iš pareigų.

Taryba svarstys, ar mokyklos direktoių atleisti šalių susitarimu, kaip buvo siūloma anksčiau, ar už šiurkštų vienkartinį darbo pareigų pažeidimą.

Ketvirtadienį teismo posėdyje S.Virbickui atstovaujantis advokatas Kęstutis Kalinauskas (buvęs Marijampolės policijos komisariato viršininkas) paprašė uždaro proceso.

Šį prašymą palaikė ir kiti posėdžio dalyviai, todėl apie smurtą prieš mažametę kalbama už uždarų durų, nedalyvaujant žiniasklaidai.

Posėdis baigėsi prieš pietus. Nuskriaustos mergaitės tėvas teigė, jog direktorius visiškai pripažino savo kaltę. Teismas sprendimą paskelbs po dviejų savaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.