Vytautas Bruveris. Be statistų geros dramos nesukursi

Kandidatų į vadus – nors tvenkinį tvenk, tačiau iš jų visų tuo vadu nori būti tik vienas, dabartinis. Dėl jo ir kilo visas šurmulys. Taip atrodo nauja konservatorių „demokratijos šventė“ – pirmalaikiai partijos pirmininko rinkimai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-05 06:28, atnaujinta 2018-02-09 19:30

O rinkimai rengiami todėl, kad dabartinis partijos vedlys, patriarcho anūkas G.Landsbergis nusprendė nelaukti pavasario ir užklupti visus savo varžovus nepasirengusius. Regis, jo apskaičiavimai pasitvirtino su kaupu.

Galimi kandidatai, kaip jau įprasta, vienas per kitą partijos skyriams rašo laiškus. Skyriai savo ruožtu pilnomis rieškučiomis siūlo pamainas jų vilčių nepateisinusiam jaunajam lyderiui, o tos pamainos irgi urmu atsisako.

Kai kurie tų iškeltųjų apskritai kažkur pasaulio krašte pramogauja ir šie svarbūs įvykiai jiems nė motais. Tarkime, Seimo narė A.Bilotaitė Maroke vykstančiose lenktynėse šturmanauja lenktynininkui G.Petrui, laikančiam jų bendrą automobilio vairą ir gyvenime.

Žinoma, įdomiausia padėtis pirmosiose vadinamųjų krikščioniškųjų maištininkų prieš G.Landsbergį gretose. Stipriausiai paraku pakviptų, jei jos iškeltų vieną kandidatą, pavyzdžiui, ambicingąjį Ž.Pavilionį.

Tačiau ir čia – palaida bala. Tiesa, P.Saudargas jau lyg ir pažadėjo eiti iki galo, o jam kompaniją palaikys prie maištininkų taip pat priskirtinas M.Majauskas. Abu ne itin slepia, kad tą dalyvavimą vertina tik kaip progą pasirodyti, nes daug šansų neturi.

Tuo metu Ž.Pavilionis, dar neseniai mojavęs karo kirviu ir svaidęsis kaltinimais visai partijos viršūnėlei tarnaujant Kremliui, kaip nurimo, taip ir nurimo. Dabar labiausiai primena sfinksą – sako dar neapsisprendęs. O jei apsispręs nedalyvauti, tik dar labiau patvirtins spėliones dėl to, kad išmainė savo maištingumą į pažadą būti partijos kandidatu prezidento rinkimuose arba tiesiog buvo prispaustas.

O jeigu ir dalyvaus, tai bus tik dar vienas statistas šiame spektaklyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą