Mįslingai įžiebtas VMI skandalas stebina ir politikus, ir teisininkus

Mįslingai įžiebtas pirmasis šiemetis skandalas įsibėgėja: finansų ministras Vilius Šapoka laikinai vadovauti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ketvirtadienį paskyrė jos viršininko pavaduotoją Vygantą Ivanauską.

VMI viršininkas D.Bradauskas tvirtino nesuvokiantis, kuo yra įtariamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VMI viršininkas D.Bradauskas tvirtino nesuvokiantis, kuo yra įtariamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 6, 2017, 5:49 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:02 PM

Finansų ministerija trečiadienį pradėjo tarnybinį tyrimą dėl VMI viršininko Dainoro Bradausko veiklos. Tyrimas pradėtas gavus Specialiųjų tyrimų tarnybos informaciją dėl pareigūno galimai padaryto drausminio nusižengimo.

D.Bradauskas šiuo metu serga. Finansų ministras jį ketino nušalinti nuo pareigų, kai tik pasveiks, bet vakar to nelaukdamas jau paskyrė laikinąjį VMI vadovą.

Neaiškios STT formuluotės dėl neva padaryto drausminio nusižengimo, taip pat skuboti, bet neargumentuoti Finansų ministerijos vadovybės veiksmai nustebino tiek politikus, tiek teisininkus.

„Situacija mane stebina. Nesuprantu, kodėl visuomenei nenurodoma, kas tiriama. Juk pranešus apie nušalinimą nėra jokių kliūčių paaiškinti, kuo institucijos vadovas įtariamas. Noriu tikėti, kad mes gyvename teisinėje valstybėje“, – vakar portalui 15min.lt kalbėjo Seimo narė, buvusi finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Kalbėdamas su portalu TV3.lt Vilniaus universiteto Teisės fakulteto docentas Remigijus Merkevičius pripažino, kad situacija yra paini, bet akivaizdu, kad pakankamai informacijos Specialiųjų tyrimų tarnyba nesurinko: „Jeigu tai būtų kas nors labai rimta, bent jau ikiteisminis tyrimas būtų pradėtas.

Aš asmeniškai matau čia didžiulę bėdą – labai aiškūs policinės valstybės požymiai. Ne demokratinės, o policinės.“

Tuo metu socialdemokratų vadovas, Seimo narys Algirdas Butkevičius kalbėdamas su BNS svarstė, kad su VMI vadovu gali siekti susidoroti interesų grupės, pasinaudodamos valdžios kaita.

Pats D.Bradauskas vakar delfi.lt teigė nesuvokiantis, kuo yra įtariamas, o situaciją dėl jo nušalinimo nuo pareigų žadėjo komentuoti kitą pirmadienį, kai susipažins su visa medžiaga.

Dar šį pirmadienį VMI viršininkas savo tėvui buvusiam Seimo nariui Broniui Bradauskui pasigyrė: „Įvykdėme biudžetą, priverčiau stambiuosius mokėti mokesčius.“

Tada B.Bradauskas patarė sūnui būti atsargiam, kad tie stambieji keršydami nepakištų kojos, o šis esą buvo pasiryžęs su jais pakariauti.

„Aš jam sakiau nekariauti, nes mafija visada stipresnė. Jis neklausė manęs.

Neklausė ir tada, kai sakiau neiti į viršininkus, sakiau dirbti, kur dirbo, pavaduotoju, ir tiek. O jis man sakė, kad reikia tvarką daryti. Bet kaip vienas žmogus tą tvarką padarys?“ – vakar portalui lrytas.lt apie sūnų kalbėjo B.Bradauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?