Prieš mokinę smurtavęs direktorius nori kompensacijos, vaikas – sugniuždytas

„Dukra jaučiasi sugniuždyta. Lankomės pas psichologą“, – teigė penktokės tėvas po teismo posėdžio, kuriame buvo teisiamas jo mažametę dukterį nuskriaudęs mokyklos direktorius.

Mokyklos direktorius S.Virbickas (kairėje) ketvirtadienį stojo prieš teismą dėl smurto prieš mažametę mokinę.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Mokyklos direktorius S.Virbickas (kairėje) ketvirtadienį stojo prieš teismą dėl smurto prieš mažametę mokinę.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės meras V.Brazys.
Marijampolės meras V.Brazys.
Daugiau nuotraukų (2)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

2017-01-06 10:04, atnaujinta 2017-04-12 16:25

Marijampolės teismas nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius Sigitas Virbickas kaltinamas smurtu prieš mažametę mokinę.

Kaltinime teigiama, kad S.Virbickas penktokei sukėlė fizinį skausmą, kai mergaičių rūbinėje ją tampė už ausies, kaklo ir sugriebęs už riešo ištempė į koridorių.

Incidentas įvyko rūbinėje

Kūno kultūros pamoką penktokams turintį direktorių gruodžio pradžioje suerzino tai, kad mokinės gerokai vėlavo į pamoką, todėl nuėjo jų ieškoti.

Viena mergaičių užrėmė rūbinės duris ir neleido direktoriui jų atidaryti.

Galiausiai patekęs į persirengimo kambarį S.Virbickas nebesuvaldė įsiūčio ir sugriebė vienuolikametę.

Direktorius savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu pripažino tik iš dalies, tačiau teismo posėdyje nuomonę pakeitė, prisiėmė visą kaltę.

Jis prieš kurį laiką Marijampolės savivaldybės tarybai buvo parašęs prašymą atleisti iš darbo, tačiau greitai jį atsiėmė, nes sulaukė dalies mokytojų ir tėvų palaikymo.

Grupė jų lankėsi savivaldybėje ir prašė neatleisti direktoriaus, nes jis yra geras vadovas.

Nori didelės kompensacijos

S.Virbickas pedagogu dirba 37 metus, o Mokolų mokyklai vadovauja devynerius. Šioje Marijampolės priemiestyje esančioje mokykloje mokosi nemažai miesto vaikų.

Po incidento su mažamete mokine Marijampolės savivaldybėje sudaryta speciali komisija. Pasiaiškinusi situaciją ji tarybai pasiūlė atleisti S.Virbicką iš darbo.

Sužinojęs šias išvadas direktorius vėl parašė prašymą atleisti jį iš darbo ir prašo išmokėti jam kompensaciją už nepanaudotas 153 atostogų dienas ir šešių mėnesių jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio kompensaciją.

Kiek bus išmokėta S.Virbickui, sausio 9-ąją posėdyje nuspręs Marijampolės savivaldybės tarybos nariai. Mokyklų direktoriai priimami ir iš darbo atleidžiami tarybos sprendimu.

Prieš kurį laiką paskelbtame tarybos sprendimo projekte buvo siūloma atleisti direktorių šalių susitarimu.

Vakar savivaldybė paviešino dar vieną projektą. Jame siūloma direktorių S.Virbicką atleisti iš pareigų už šiurkštų vienkartinį darbo pareigų pažeidimą.

Kol kas nelanko mokyklos

Ketvirtadienį teismo posėdyje S.Virbickui atstovaujantis advokatas Kęstutis Kalinauskas, kuris yra buvęs Marijampolės policijos komisariato viršininkas, paprašė uždaro proceso. Šį prašymą palaikė ir kiti posėdžio dalyviai.

Po posėdžio penktokės tėvas teigė, kad dar nežino, į kurią mokyklą leis savo dukrą: „Toks žmogus negali dirbti pedagogu. Toks ir buvo mūsų tikslas.“

Marijampolės teismas sprendimą dėl smurto prieš mažametę paskelbs po dviejų savaičių.

Marijampolės mero žodžiai virto skandalu

* Įvykis Mokolų pagrindinėje mokykloje sulaukė įvairių vertinimų, tačiau bene didžiausią atgarsį sukėlė Marijampolės miesto mero socialdemokrato Vidmanto Brazio (nuotr.) tarybos posėdyje gruodžio pabaigoje pasakyti žodžiai.

* „Aš ir mazgote gavau, ir viskuo, taip kad čia nieko baisaus nėra, neužmušė nė vieno, jeigu ten ir pabaudė“, – pareiškė V.Brazys ir teigė, kad niekas neužaugo nekepštelėtas.

* Meras „Lietuvos rytą“ tikino, kad didžiulį pasipiktinimą virtualioje erdvėje sukėlę jo žodžiai esą buvo ištraukti iš konteksto ir panaudoti prieš jį: „Žinoma, kad aš nepritariu smurtui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.