Šaltis į nakvynės namus pakvietė gerokai daugiau benamių

Lietuvą puola šalčiai, temperatūra vis krenta ir sinoptikai prognozuoja, kad sekmadienį šaltis gali plieksti net iki 28 laipsnių. Krentant temperatūrai į nakvynės namus patraukia vis daugiau prieglobsčio ieškančių, bet namų neturinčių žmonių.

Paspaudus šaltukui į nakvynės namus patraukia vis daugiau benamių.<br>lrytas.lt nuotr.
Paspaudus šaltukui į nakvynės namus patraukia vis daugiau benamių.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2017, 2:53 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 3:58 PM

Vilniaus miesto nakvynės namų atstovė sakė, kad nors kiekvieną žiemą žmonių padaugėja, nebuvo pastebėta, kad ketvirtadienio naktį nakvynės namai sulauktų daugiau lankytojų nei yra įprasta šaltuoju metų laiku.

„Kad praeitą naktį būtų smarkiai padaugėję pasakyti negalėčiau. Tiek kiek laikėsi žiemos pradžioje, tiek ir dabar maždaug yra“, – sakė atstovė.

Tačiau uostamiestyje situacija visai kitokia. Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė sakė, kad ketvirtadienio naktį norinčių praleisti naktį nakvynės namuose buvo daugiau nei juose yra vietų.

„Turime 52 vietas, o norinčių nakvoti buvo 59. Nakvojančių yra daugiau nei turime vietų, bet pagal poreikį mes organizuojame darbe, kad ir kiek žmonių atvyksta, visiems suteikiame nakvynę, niekas nelieka lauke.

Žiemos metu pas mus taip būna kasmet. Yra buvę tokių žiemų, kad ir 63 žmonės buvo“, – sakė A.Kontrimaitė.

Norinčių nakvoti skaičius turimas vietas viršija ir Kauno miesto nakvynės namuose. Nakvynės namų direktorė Virginija Vasiliauskienė sakė, kad nors praeita naktis ir buvo šalta, norinčių nakvoti padaugėjo ne tik dėl jos.

„Pas mus apskritai šiais metais yra gerokai padaugėję. Jau nebeturime laisvų vietų, vietoje 45 žmonių ateina 60, o būna, kad kurią naktį ir daugiau. Tačiau čia ne tik dėl praėjusios nakties, taip jau visą mėnesį yra. Kai tik pašalo oras, padaugėjo pas mus asmenų ir jie yra ne tik iš Kauno miesto, bet ir rajono“, – sakė Kauno nakvynės namų direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.