Šaltis sutrikdė traukinių eismą – trūkus bėgiams buvo sustoję trys traukiniai

Iš Klaipėdos į Vilnių važiavęs keleivinis traukinys neplanuotai buvo sustabdytas netoli Jonavos dėl pažeistų bėgių. Gedimą planuojama pašalinti per valandą.

Dėl šalčio trūko bėgius jungiantys varžtai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Dėl šalčio trūko bėgius jungiantys varžtai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas, bns

Jan 6, 2017, 10:01 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:25 PM

Šiuo traukiniu važiavęs keleivis naujienų portalui lrytas.lt pranešė, kad kelionė uostamiestyje prasidėjo sklandžiai. Traukinyje buvo šilta, keleiviai snūduriavo arba skaitė knygą.

Žmonės sunerimo, kai traukinys neįprastai ilgai įstrigo Jonavoje. Jiems buvo pranešta esą trūko bėgiai, todėl maždaug valandą reikės juos taisyti.

„Kai kurie keleiviai vyksta į Vilniaus oro uostą ir jau pradėjo skaičiuoti, ar spės į lėktuvą“, – rašė sunerimęs keleivis.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Komunikacijos sektoriaus atstovė Inga Čiuberkytė patvirtino, kad tarpstotėje Jonava-Gaižiūnai keleivinį traukinį išties sustabdė techninis gedimas – trūko bėgius jungiantys varžai.

„Tikėtina, kad taip nutiko dėl staigaus oro temperatūros pasikeitimo“, – pranešė I.Čiuberkytė. Jos žiniomis, iš Klaipėdos į sostinę važiuojantis traukinys vėluos maždaug valandą.

„Dėl staigios temperatūrų kaitos trūko bėgių sandūra. Eismo saugumas buvo užtikrintas, kadangi mes kontroliuojame bėgių grandines, todėl tokio pobūdžio gedimai aptinkami iškart. Turėjome sulaikyti traukinį ir sutvarkyti bėgius, kad sąstatas galėtų judėti toliau. Dabar eismas šiuo ruožu atkurtas, tačiau kol bus iki galo atstatyta bėgių būklė, tam tikram laikui šiuose ruožuose greitį apribojome iki 25 km/val.“, – teigė Geležinkelių infrastruktūros direkcija Kelių skyriaus viršininkas Paulius Vičkačka. Bėgių sandūra taip pat trūko ir ruožuose Kena–Kyviškės bei Lentvaris–Senieji Trakai. Dėl to atkarpoje Kena–Kyviškės apie 30 min. buvo sulaikyti du dyzeliniai keleiviniai traukiniai. Dabar eismas visuose ruožuose atkurtas.

Geso automobiliai, sušalo vienas žmogus, nuo kelio nuslydo automobilis

Penktadienio naktį spustelėjus šalčiams, medikai skubėjo į pagalbą sušalusiam žmogui, ugniagesiai traukė nuo kelio nuslydusį automobilį. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, penktadienio rytą Alytaus rajone esančiame Kalesninkų kaime pranešta apie į griovį nuvažiavusį automobilį, kuriame buvo vaikas. Atvykę ugniagesiai lynu automobilį ištraukė. 

Kaune medikai teikė pagalbą vienam sušalusiam žmogui. Kaip BNS informavo Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje, į ligoninę dėl bendro kūno sušalimo pristatytas benamis vyras. Vilniuje ir Klaipėdoje pranešimų apie nukentėjusius nuo šalčio nėra. 

Kelių policijos duomenimis, eismo sąlygos penktadienio rytą keliuose buvo palyginti neblogos, todėl pranešimų dėl eismo įvykių sulaukta ne daugiau nei įprastai. Vairuotojams rūpesčių galėjo pridaryti nebent šaltis, dėl kurio neužsikūrė ar geso automobiliai. 

Kelininkai įspėja, kad penktadienio rytą keliuose esama slidžių ruožų, todėl pataria neskubėti ir nedaryti staigių manevrų. 

Magistraliniai keliai daugiausia padengti prispausto sniego provėžomis, Alytaus ir Utenos apskrityse vietomis padengti prispaustu sniegu. 

Tauragės, Alytaus ir Utenos apskrityse krašto keliai vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu, kaip ir visi Lietuvos rajoniniai. 

Barstomi slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai. 

Meteorologai prognozuoja, kad šalčiai Lietuvoje laikysis per savaitgalį, vėliau oras turėtų šiek tiek atšilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.