Kiek Dorota Dovda skiria laiko mokantis užsienio kalbas?

Dažnai minite kad mokėtės po 5 valandas nuo 15 m. kiekvieną dieną. Ar laikotės įtempto rėžimo ir dabar?

„Litexpo“ vykęs Dorotos Dovdos renginys „Kaip sėkmingai mokytis užsienio kalbas“ 2015 m. Virš 1000 dalyvių.<br>Dorotos Dovdos asmeninio archyvo nuotr.
„Litexpo“ vykęs Dorotos Dovdos renginys „Kaip sėkmingai mokytis užsienio kalbas“ 2015 m. Virš 1000 dalyvių.<br>Dorotos Dovdos asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 4:04 PM, atnaujinta Jul 12, 2017, 5:06 PM

Ne. Dabar man tiek laiko tikrai skirti nereikia, nes dabar žinau kaip teisingai reikia mokytis bet kurią užsienio kalbą. Anksčiau tikrai buvo sunku, kai mokiausi ir nemačiau rezultatų. Kaliau žodžius. Tai buvo neefektyvu. Tik po begalės praleistų valandų supratau, kad reikia kažką keisti ir vėlgi užtrukau ne vienerius metus, kol sukūriau tai, kas dabar gali padėti bet kokiam žmogui išmokti anglų, vokiečių, italų, norvegų, ispanų internetu iš bet kurios pasaulio vietos.

Turiu mokinių iš viso pasaulio: Amerika, Norvegija, Italija, Anglija, Vokietija, Austrija, Ispanija, Suomija, Švedija, Rusija, Lenkija, Islandija, Vengrija, Portugalija, Gruzija, Japonija, Belgija,Graikija, Australija, Libanas, Brazilija, Austrija, Šveicarija, Lietuva.

Kiek laiko mokotės per dieną?

Man užtenka nuo 30 min. iki 1,5 val. Žinau ką ir kaip, kokia seka reikia lavinti, nes pati išmokau anglų, vokiečių, norvegų, italų, ispanų pagal savo metodiką. Taigi bet kuriam kitam žmogui taip pat reiktų tiek laiko atrasti kiekvieną arba kas antrą dieną ir jau po mėnesio galėtų pasigirti neblogais rezultatais. Žinoma jokio rezultato niekada nepasieksi, jeigu tiek pat laiko skirsi dalykams, kurių nesupranti net pats. Darai, kad darytum ir tikiesi, kad kažkas pasikeis. Reikia visada klausyti tik tų, kurie jau yra pasiekę rezultatą ir gali duoti ne vieną ir ne du patarimus iš savo pačių patirties mokantis. O ne Petras išgirdo, Jonas pakartojo Onutei, ką Petras išgirdo iš Kaziuko.

„Žinau, kad mokydamasi pagal savo sukurtą mąstymo metodiką 100% išmoksiu norimą užsienio kalbą todėl nešvaistau laiko veltui‘‘

Kaip randate laiko mokytis?

Nuolat kuriu mokymosi programas, vadovėlius, rašau naujas knygas, keliauju kalbėti į rimtus užsienio renginius, konferencijas – neprisėdu visiškai kas dieną prie mokslų. Galimą sakyti, kad tam laiko neturiu. Vis dėlto visi mes jo turime, tiesiog prioritetai kitokie būna.

Po ilgų savarankiško mokymosi metų supratau kaip lengva išmokti užsienio kalbą. Todėl man nereikia skirti tam daug laiko, nes aš tiksliai žinau kiekvieną žingsnį. Anksčiau, kai nežinojau tai ir dariau neveiksmingus dalykus. Man nereikia po penkias valandas skirti ir galvoti ar tai pagaliau pasiteisins, ar pagaliau išmoksiu. Žinau, kad pasiteisins be jokių dvejonių.

Žinau kiek valandų reikia skirti vienam ir kitam dalykui, kuriomis dienomis mokytis vieną ar kitą dalyką. Žinau kaip mokytis žodžius, kad prisimintum visam likusiam gyvenimui. Žinau kaip ir kokias knygas reikia skaityti užsienio kalbomis, kad jas ištikrųjų perskaitytum ir pasiimtum maksimalią naudą.

Man dabar žmonės net rašo, noriu išmokti sistemingai mokytis. Net juoktis kartais pradedu, nes iki mano atsiradimo internete tokio žodžio išvis niekas nenaudojo. Buvo toks žodis – išmok užsienio kalbą, kad reikia sekti tam tikrus žingsnius tai niekas nešnekėjo. Duodavo tuos bereikšmius žodžių sąrašus iškalti ir viskas. Išmoksti – gabus, neišmoksti – užsienio kalbos ne tau. Toks žodis kaip sistema nebuvo naudojamas kalbant apie užsienio kalbas.

Kodėl?

Užburtas ratas. Žmonės tą anglų vien iškala ir tik jos moko visą gyvenimą tai iš kur pas juos ta sistema bus. Iš kur smegenys išvis tokį žodį sukurs galvoje. Jeigu ten tik viena – kalimas. Kaip jie žmogų išmokys mokytis, jeigu jie tik kalti moka. Po to tokie ir staugia ant vaikų mūsų, nes pyksta, jog neva jaunuolis negabus, nesugeba iškalti kaip va iškalė pats mokytojas.

Pirmasis mano webinaras, kuris tapo pačiu populiariausiu šiai dienai yra sulaukęs 127.000 peržiūrų. Jį galite rasti čia.

Internete gausu informacijos. Kodėl žmonėms nepavyksta išmokti?

Internetas pilnas įvairių žodžių sąrašų, bet nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris išmoktų kalbą tokiu būdu. Nepažinsiu, nes tokių žmonių nėra.

Kalti žodžius yra žymiai sunkiau, nei mokytis pagal mano sukurtą metodiką

Savo sukurtos sistemos dėka sugebėjau išmokti anglų, norvegų, italų, ispanų, vokiečių kalbas. 2013m. Parašiau savo tris pirmąsias knygas: ‚‘‘Kova su Kalba‘‘ , ‘‘Mąstymo Metodika‘‘, ‚‘‘Mokymosi Strategijos‘‘. 2015 m.

Suorganizavau savo renginį ‚‘‘LITEXPO‘‘ parodų rūmuose. Jame dalyvavo virš 1000 žmonių ( įskaitant žmones stebėjusius transliaciją tiesiogiai iš visų pasaulio šalių) . Parašiau septynias knygas, ne vieną vadovėlį ir mokymosi programą, kurių tikrai nerasite jokiame knygyne. Visos knygos elektroniniu formatu.

Dėl mokymų, knygų, vadovėlių, seminarų galite kreiptis privačia žinute į facebook puslapį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.