Su kvapeliu užkluptas vienas iš Telšių policijos vadovų išsaugojo tarnybą, bet nedirbs

Su kvapu darbe pasirodžiusiam Telšių apskrities VPK viršininko pavaduotojui Linui Špakauskui pavyko išsaugoti tarnybą. Jis bus perkeltas į žemesnes pareigas, tačiau iš darbo išmestas nebus. Jis pats nusprendė palikti tarnybą ir nuo antradienio policijoje nebedirbs.

Su kvapu darbe pasirodžiusiam Telšių apskrities VPK viršininko pavaduotojui Linui Špakauskui pavyko išsaugoti tarnybą.
Su kvapu darbe pasirodžiusiam Telšių apskrities VPK viršininko pavaduotojui Linui Špakauskui pavyko išsaugoti tarnybą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:56 PM

Telšių apskrities VPK pirmadienį informavo, kad komisariato vidaus tyrimų grupėje baigus tarnybinį patikrinimą dėl sausio 2 d. į tarnybą atvykusio neblaivaus Telšių apskrities VPK viršininko pavaduotojo Lino Špakausko, jam skirta nuobauda.

„Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statuto 33 str. 2 d. 5 p. ir 24 str. 1 d. 3 p., viršininko Remigijaus Rudmino įsakymu, jam paskirta viena griežčiausių tarnybinių nuobaudų – perkėlimas į žemesnes pareigas“, – pranešė Telšių apskrities VPK atstovė spaudai Aušra Blaževičienė.

Ji lrytas.lt informavo, kad L. Špakauskas perkeltas į Kriminalinės policijos Informacijos analizės poskyrio vyriausiojo tyrėjo pareigas. Ir iš karto pats pasiprašė atleidžiamas iš tarnybos.

„Tai yra jo paties sprendimas – pirmadienis yra paskutinė darbo diena. Jis pats palieka tarnybą“, – sakė A.Blaževičienė.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, sausio 2 d. Telšių apskrities VPK viršininko pavaduotojas Linas Špakauskas (gim. 1973 m.) į tarnybą atvyko neblaivus. Jam buvo nustatytas 0,42 prom. girtumas.

Pareigūnas tąkart likusiai darbo dienai buvo nušalintas nuo tarnybos. Viršininko nurodymu pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Telšių apskrities VPK L.Špakauskas buvo atsakingas už kriminalinės ir viešosios policijos padalinių uždavinių įgyvendinimą.

Pasak agentūros BNS, jeigu L.Špakauskas būtų buvęs atleistas, jis trejus metus negautų policijos pareigūno pensijos. Išėjęs savo noru, jis pensiją gaus iškart. 

Lyg tyčia tądien panašus likimas ištiko su kvapu į tarnybą atvykusį ir Rokiškio PK Reagavimo skyriaus vyriausiąjį patrulį A.S. (gim. 1977 m.). Jam buvo nustatytas 0,45 prom. girtumas.

Patrulis A.S. irgi likusiai darbo dienai buvo nušalintas nuo tarnybos, buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Panevėžio apskrities VPK atstovė Rasa Černauskaitė lrytas.lt informavo, kad tarnybinis patikrinimas dėl nuobaudos skyrimo patruliui vis dar tęsiamas. Tačiau pats pareigūnas pasiprašė atleidžiamas iš tarnybos.

„Jis nuo šiandien (pirmadienio – red. past.) nebedirba. Tačiau tyrimas tęsiamas ir nuobauda, kuri bus paskirta, galios nepaisant to, kad jis nebedirba“, – sakė R. Černauskaitė.

Paaiškėjus, kokia nuobauda paskirta L. Špakauskui, apie tai pasisakė ir generalinis komisaras Linas Pernavas.

„Alkoholio vartojimas policijoje netoleruotinas. Mes turime labai griežtą vidaus kontrolės sistemą, todėl patys išaiškiname tokius faktus. Mano įsakymu patvirtintos Priklausomybių nuo psichiką veikiančių medžiagų mažinimo policijoje gaires, vykdome daugybę prevencinių priemonių ir alkoholio vartojimo kultūra policijoje akivaizdžiai keičiasi į gerą pusę. 

Mūsų neformaliuose renginiuose nevartojami stiprūs alkoholiniai gėrimai, darbuotojai po darbo vis dažniau renkasi nealkoholinius gėrimus, į renginius kviečiami ir darbuotojų šeimos nariai, vaikai. Neblaivius vairuojančius pareigūnus atleidžiame iš karto, o visi kiti atvejai vertinami individualiai.

Pernai iš 10 neblaivių pareigūnų pasirodžiusių darbe, 6 buvo atleisti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė L.Pernavas.

Iš karto po Naujųjų, paaiškėjus, kad du pareigūnai darbe pasirodė su kvapu, agentūrai BNS komentuodamas abu incidentus Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad abiems pareigūnams gresia netekti darbo. 

„Nedirbs policijoje. Nei vienas, nei kitas“, – agentūrai BNS teigė jis. 

Policijos departamento vadovybė nuolat akcentuoja kovą su girtavimu policijoje ir viešai kalba apie tai, kad neblaiviems pareigūnams nebus taikoma jokio pasigailėjimo, nepaisant jų nuopelnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.