Sociologas: „LVŽS populiarumas dabar priklausys nuo realių darbų“

Po rudenį vykusių Seimo rinkimų

Sociologas: „LVŽS populiarumas dabar priklausys nuo realių darbų“<br>M.Patašiaus nuotr.
Sociologas: „LVŽS populiarumas dabar priklausys nuo realių darbų“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 9:35 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 7:52 AM

Gruodį 34 proc. gyventojų teigė, kad jei rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, jie balsuotų už LVŽS, 12 proc. respondentų savo balsą atiduotų už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD), o 10 proc. – už socialdemokratus, atskleidė naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta sociologinė apklausa. Lyginant su analogiška lapkričio mėnesio apklausa, politinių jėgų reitingai kito paklaidos ribose.

„Baltijos tyrimų“ sociologo R. Mačiūno teigimu, aprimus porinkiminėms aistroms, partijų populiarumui didžiausią įtaką turės ne tik Ministrų kabineto ar Seimo darbai, bet ir jų teigiamas arba neigiamas nušvietimas žiniasklaidoje, todėl politikams teks atidžiau rūpintis savo viešąja komunikacija.

„Dabar prasidės realių veiksmų vertinimas. Turėkime omenyje dar ir tai, kad tuoj baigsis 100 dienų buvimo valdžioje terminas, per kurį dar kažkiek neutraliau bandoma žiūrėti į pasisakymus“, – Eltai teigė R. Mačiūnas.

Lapkritį pelnęs 7 proc. rinkėjų palankumą, gruodį Liberalų sąjūdis balansuoja ties 5 proc. riba, tuo tarpu rinkimams vyksiant kitą sekmadienį į parlamentą nepatektų Tvarka ir teisingumas, Darbo partija (po 4 proc.), Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga visos šalies mastu taip pat pelnytų tik 4 proc. rinkėjų palaikymą.

Lyginant su 2015-ųjų gruodžio apklausa, LVŽS populiarumas per metus išaugo 29 proc. punktais, tuo tarpu valdančiosios koalicijos partnerių socialdemokratų reitingas smuko 15 proc. punktų.

Palaikymas opozicijoje šiuo metu esančiai TS-LKD partijai per metus augo 3 proc. punktais, o liberalų populiarumas nuo 2015 m. gruodžio iki 2016 m. gruodžio sumenko 8 proc. punktais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.