Etikos komisija svarstys klausimą dėl Gretos Kildišienės

Seimo Etikos ir procedūrų komisija

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) svarstys klausimą dėl Seimo narės Gretos Kildišienės naudoto automobilio, pati EPK nare esanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė įteikė komisijai atsistatydinimo prašymą, jį dar turi patvirtinti Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) svarstys klausimą dėl Seimo narės Gretos Kildišienės naudoto automobilio, pati EPK nare esanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė įteikė komisijai atsistatydinimo prašymą, jį dar turi patvirtinti Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 1:40 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:30 AM

„Paskyrėme išvadų rengėjus, komisija surinks visą medžiagą išvadai parengti, nustatyta dieną kovo 1 diena apsvarstyti išvadą“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos pirmininkė Rita Tamašunienė.

Ji per svarstymą nuo pirmininkavimo nusišalino opozicijos reikalavimu, dėl pareikštos išankstinės nuomonės ir posėdžiui pirmininkavo pavaduotojas „valstietis“ Justas Džiugelis.

Komisijos posėdžio metu nariai siūlė kreiptis į „Agrokoncerną“, kad šis pateiktų bent nuasmenintą sutartį dėl automobilio išperkamosios nuomos, tuo tarpu J.Džiugelis keliskart pastebėjo, kad „Agrokoncernas“ gai ir neatsakyti.

„Agrokoncernas teisiškai galėtų ir neatsakinėti, nes ji niekaip nesusijęs šioje situacijoje, išskyrus, kas skamba viešojoje erdvėje ir kas traktuojama su gerbiamu Ramūnu Karbauskiu, čia išvados rengėjai spręs, ar kreiptis, ar ne, bet „Agrokoncernas“ turi teisę ir neatsakyti“, – vėliau žurnalistams sakė J.Džiugelis.

EPK posėdis buvo paskelbtas 14 val., tačiau prasidėjo anksčiau, tuo piktinosi G.Kildišienės atvejį nagrinėti reikalaujanti opozicija. R.Tamašunienė aiškino, jog posėdį surengė anksčiau, nes anksčiau nei numatyta baigėsi plenarinis, o kiekvieną komisijos narį ji informavusi asmeniškai ir dar papildomai po plenarinio posėdžio per mikrofoną.

Po kilusio skandalo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė G.Kildišienė antradienį pranešė, kad jos artimieji atsisakys išperkamosios nuomos būdu iš „Agrokoncerno“ pirkto automobilio, o ji pati įsigis asmeninį. Tačiau G.Kildišienė neatskleidė, koks giminystės ryšys sieja ją su minimu asmeniu: „Tas asmuo yra privatus, nėra viešas, tai yra jo noras arba nenoras atskleisti savo tapatybę“.

Žiniasklaidoje daug dėmesio sulaukė faktas, kad G.Kildišienė naudojasi LŽVS pirmininko R.Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis aiškino, kad „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis leidžia juo naudotis Seimo narei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.