Makedonijos politiko žodžiai apie Lietuvą įsiutino lietuvį

A.Milošoskis mano, kad Lietuvoje vyrauja dvikalbystė.<br>„YouTube.com“ nuotr.
A.Milošoskis mano, kad Lietuvoje vyrauja dvikalbystė.<br>„YouTube.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 8:39 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:03 AM

Gal buvęs Makedonijos užsienio reikalų ministras Antonio Milošoskis niekada nesilankė Lietuvoje, o gal truputį susipainiojo Europos žemėlapyje, bet kalbėdamas vienoje televizijos laidoje Lietuvą pavadino dvikalbe šalimi, kaip ir kaimynes Latviją bei Estiją.

Tiesioginėje televizijos laidoje kalbintas A.Milošoskis, kalbėdamas apie įvairias politines Balkanų regiono krizes ir jų valdymą, kažkodėl pavyzdžiu pasirinko Baltijos šalis.

„Tokios dvikalbės šalys kaip Lietuva, Latvija, Estija“, – laidoje apie Baltijos regiono valstybes kalbėjo politikas.

„Nuo jo tokių pareiškimų net pykina, ypač turint omenyje, kad ką tik praėjo visiems jautri data Sausio 13-oji“, – laiške rašė nuorodą į internete skelbiamą politiko kalbą atsiuntęs naujienų portalo lrytas.lt skaitytojas.

Politiko biografijoje nurodoma, kad jis yra dirbęs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) grupėje, kuri vyko į stebėtojų misiją rinkimų Baltarusijoje metu, tad mūsų regione politikui neabejotinai lankytis yra tekę.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Užsienio reikalų ministerija, informacija perduota Lietuvos ambasadai Vengrijoje, akredituotai Makedonijos Respublikai. Ambasada išnagrinės pateiktą medžiagą ir priims sprendimą dėl reagavimo tikslingumo ir būdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.